Arama sonuçları

'Yaz okulu’ ve ‘kurs’ formülü ile yüz yüze eğitim

'Yaz okulu’ ve ‘kurs’ formülü ile yüz yüze eğitim

‘Yaz okulu’ ve ‘kurs’ formülü ile yüz yüze eğitim. 2020-2021 öğretim yılı 31 Ağustos’ta uzaktan eğitim ile başlayacak. Yüz yüze eğitime ise 21 Eylül’de geçilecek. Bu kural sadece devlet okullarını değil, özel okulları da kapsıyor. İsteyen özel okullar 17 Ağustos’ta açılabilecek ve telafi eğitimi yapacak. Ancak bu telafi eğitimi uzaktan olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okul öncesi eğitim kurumlarının 1 Haziran’da açılması kararını almıştı. Özel okul öncesi eğitim kurumları ile birlikte sınavlara hazırlık kursları düzenleyen özel öğretim kursları da açıldı.

'YAZ OKULU' VE 'KURS' FORMÜLÜ İLE YÜZ YÜZE EĞİTİM

Yine aralarında yabancı dil, bilgisayar, resim ve müzik kurslarının da bulunduğu çeşitli özel kurslar ve sürücü kursları ile rehabilitasyon merkezleri de 1 Haziran’dan itibaren açıldı. Özel okul öncesi eğitim kurumlarının açılması ama devlet kurumlarının açılmaması kararı tepki çekince resmi okul öncesi kurumların da 2 Haziran’da açılmalarına karar verildi.

Özel okulların bazıları da okul öncesi eğitim kurumlarında eğitime ve yaz okulu adı altında yapılan sosyal ve kültürel etkinliklere başladı. Ancak bu karar diğer sınıfları kapsamıyor. Açılış hazırlıklarını 17 Ağustos’a göre yapan bazı özel okullar bakanlığın 21 Eylül’de yüz yüze eğitime geçeceğini açıklamasından sonra “yaz okulu” ya da “kurs” formülüyle yüz yüze eğitim vermeye hazırlanıyor.

Bazı özel okullar velilere gönderdikleri yazıyla 1’inci, 8’inci ve 12’nci sınıfları yüz yüze “kurs” eğitimi için 17 Ağustos’tan itibaren sınıflara çağırdı. Bazıları da anaokuluna başlayacaklara yaz okulu, 1’inci sınıflara okul öncesi yaz okulu, 2’nci sınıflara okuma-yazma oyunları yaz okulu, 8 ve 12’nci sınıflara da hazırlık yaz okulu açacaklarını duyurdu.

1’LERE ANAOKULU ÖĞRENCİSİ GİBİ EĞİTİM

Aralarında zincir okulların da olduğu bazı eğitim kurumlarının ise bu yıl 1’e başlayacak öğrencileri “anaokulu öğrencisi” gibi eğitime alacakları ortaya çıktı. Bakanlığın bu kurumlarla ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.

 

 

16-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş