Arama sonuçları

YGS sorularında turlama tekniğini kullanın

YGS sorularında turlama tekniğini kullanın

Zorlandığınızda sorularda turlama tekniğini kullanın. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) yarın yapılıyor. 2.2 milyondan fazla genç üniversiteli olma yolunda iki aşamalı sınavların ilkine giriyor. Adaylara Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler olmak üzere toplam 4 testten 160 soru yöneltilecek. Her testte 40'ar soru olacak. Saat 10.00'da başlayacak sınav 160 dakika sürecek. Her soruyu çözmek için 1 dakikanız olacak. Bir soruda bir dakikadan fazla zaman harcarsanız, işaretleyin ve geçin, sınav bittiğinde dönersiniz, yani turlama tekniğini kullanın. 

EVDEN ERKEN ÇIKIN GEÇ KALMAYIN
Bu yıl ilk kez adayların sınav salonlarına alınmasının tamamlanması sınavın başlamasından 15 dakika önce tamamlanacak. Saat 09.45'ten sonra salonlara adaylar alınmayacak. Bu yüzden adayların evden erken çıkıp, bu saatten önce sınava girecekleri binalarda olmaları gerekiyor. 

6 FARKLI PUAN TÜRÜ HESAPLANACAK
YGS'de adayların 6 farklı puan türünde puanları hesaplanacak. YGS'de iki baraj var. Bunlardan biri 150 puan barajı. Bu baraja ulaşmak için ortalama her testten 5'er net olmak üzere 20 net çıkarmak yeterli. Bu baraja ulaşanlar önlisans programlarını tercih etme hakkına sahip olacak. YGS'nin ikinci barajı 180 puana ulaşmak için de her testten 8'er olmak üzere 32 net yapılması gerekiyor. YGS'de 6 puan türünden birinde 180 ve üzerinde puan alan aday haziran ayında yapılacak LYS'lere katılma hakkını kazanacak.

SONUÇLAR 28 MART'TA AÇIKLANACAK
YGS sonuçları ÖSYM'nin internet sitesinden 28 Mart tarihinde açıklanacak. Bu yıl sınavsız geçiş kaldırıldığı için mesleki ve teknik lise mezunları da YGS'ye girmek zorunda. YGS soruları basılmayacak ve yayımlanmayacak. Sorular sadece adaylara açılacak.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK OLACAK 
12 Mart Pazar günü yapılacak YGS'ye girecek katılacak adaylardan, nüfus cüzdanı olmadığı veya nüfus cüzdanında TC Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilemeyecek durumda olanlar için il ve ilçelerde nüfus müdürlükleri saat 07.00 – 09.45 saatleri arasında açık olacak. Nüfus müdürlüğü adayla birlikte ÖSYM sayfasına girip, başvuru bilgilerindeki kimlik ve fotoğrafın birbirini tutması ve sorulacak sorulara olumlu yanıt vermesi halinde Geçici Kimlik Belgesi/Kimlik Kartı Talep Belgesi düzenleyecek. Adayın, ÖSYS Aday İşlemleri Sisteminde yer alan başvuru bilgilerinin bir dökümü de Nüfus Cüzdanı Talep Belgesine eklenerek ilgilinin dosyasında saklanacak. Adayların yanlarında 2017-YGS Sınava Giriş Belgesi ile 2 biyometrik fotoğraf bulundurmaları gerekiyor. 

BU HATALARI YAPMAYIN
ÖSYM, sınav günü kalem, silgi ve peçete dağıtacak. Adayların yanlarında yalnıza sınava giriş belgesi, geçerli pasaport ile fotoğraflı ve TC kimlik numarasının bulunduğu nüfus cüzdanlarının olması yeterli olacak. Yeni kimlik kartı için başvuran adaylar geçici kimlik belgeleri ile sınava girebilecek. Sınava giriş belgesinde fotoğrafın görünür olması ve arkasında yazı ya da işaret olmaması gerekiyor. Sınav salonuna şeffaf pet şişe ile su sokabilirsiniz. 

NEDEN SINAVDA HATA YAPIYORLAR?
Adaylar sınavda hata yapmasının en önemli nedeni sorunun tümünü okumadan cevaplamaya çalışmalarından kaynaklanıyor. Bu yüzden soruları sonuna kadar okuyun, öncüllü sorulara ve olumsuz soru köklerine dikkat edin. Grafik ve tabloları doğru okuduğunuzdan emin olun, Adaylar işlem hataları yüzünden yanlış şıkkı işaretliyor. İşlemleri kafanızdan değil, kalem kağıt kullanarak yapmalısınız. 

TURLAMA TEKNİĞİNİ KULLANIN
Sınavda turlama tekniğini kullanabilirsiniz. Yani bir soruya 1 dakikadan fazla takıldığınızda ya da yapamayacağınızı anladığınızda o soruyu işaretleyip, geçin. Testiniz bittiğinde ya da tüm soruları yaptığınızda tekrar bu sorulara dönebilirsiniz. 

CEVAPLARI DOĞRU GEÇİRİN, KAYDIRMAYIN
Adayların sınavda bir başka hatası da cevapları toplu olarak cevap kağıdına geçirirken, kaydırma yapmaları. Sorunuzun cevabının doğru sorunun karşısında olduğunu kontrol edin. 

 

11-03-2017


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş