Arama sonuçları

YGS’ye Doğru: Zor sorularla inatlaşmayın

YGS’ye Doğru: Zor sorularla inatlaşmayın

2 milyon 265 bin 902 adayın 12 Mart Pazar günü üniversiteli olmak için ter dökeceği Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) sayılı günler kaldı. Öğrencilerin kaygı ve stresi artarken aileler de bu durum karşısında sakinliğini koruyamıyor. Adaylarını öncelikle sınavda zamanını iyi kullanması için kolay gelen derslerden başlaması gerektiğini vurgulayan Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Nurcan Eğribaş, kodlamayı her bölüm sonrası yapmalarını söylüyor.Özellikle ailelerin öğrencileri strese sokacak davranışlarda bulunmaması gerektiğine dikkat çeken Eğribaş, mümkünse ailelerin sınava giderken eşlik etmemesini veya kalabalık bir şekilde sınav yerine gitmemelerini öneriyor. İşte Eğribaş’ınaçıklamaları: 

İYİ BİLDİKLERİ DERSLERDEN BAŞLAMAK AVANTAJ SAĞLAR: Sınavda en iyi bildikleri derslerden başlamak öğrencilere avantaj sağlar. Öğrenciler öncelikle bölüm derslerinden başlayarak test çözmeliler. Yani Sözelciler Türkçe Sosyal Bilgiler, Sayısalcılar Fen Bilimleri ve Eşit Ağırlık bölümlerini okuyanlar Matematik derslerinden başlamalılar. Bu sorular onlara en çok puan getirecek derslerdir. YGS puanına göre tercih yapacak adaylar ise tercih yapacakları bölümün puanına göre strateji belirlemeleri gerekiyor.

SORULARLA İNATLAŞMAYIN: Zor sorularla inatlaşmakvakit kaybından başka bir şeye yaramaz. Sınav anında yapamadığınız soru ya da sorularla inatlaşmayın, çözemediğiniz sorunun yanına bir işaret koyarak hemen o soruyu geçin. Sınavda aynı test içindeki soruların zorluk ya da kolaylık derecesine bakmayın, ilgili testteki tüm soruların puan değeri aynıdır. Zor sorularla inatlaşmak vakit kaybından başka bir şeye yaramayacaktır. Adaylar özellikle Türkçe paragraf sorularında çok zaman harcıyor. Adaylarına her ihtimale karşı uzun paragraf sorularında anlama gücünü iyi kullanmaları ve dikkatlerinin dağılmaması için bazı kavramların altını çizerek okumaları önemli. Çünkü bu sorularda en fazla hata, sorunun yanlış anlaşılmasından kaynaklanır.

KENDİ KENDİNİZE KONUŞUN: Eğer hiç kahvaltı yapma alışkanlığınız yoksa kendinizi biraz zorlayıp şekerli yiyecekler tüketebilirsiniz. Araştırmalar sınav öncesi rahatlama egzersizlerinin kaygıyı azalttığını gösteriyor. Sizlerde sınav haftası boyunca yapacağınız derin nefes alma, kendi kendine konuşma ve gevşeme hareketleri ile kaygınızı azaltabilirsiniz. ‘Bu sadece bir test’, ‘Mükemmel olmak zorunda değilim’ ve ‘Çok çalıştım, elimden geleni yapacağım’ gibi rahatlatıcı ifadeler kullanmalı, pozitif düşünceler içerisinde olmalısınız.

08-03-2017


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş