Arama sonuçları

Yıllık 5 milyon lira ciro yapan okulun mezunları işsiz kalmıyor

Yıllık 5 milyon lira ciro yapan okulun mezunları işsiz kalmıyor

Konya Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu Teknik, Anadolu Meslek ve Mesleki Eğitim Merkezi programlarıyla kalifiye eleman yetiştiriyor. Okuldan mezun olan öğrenciler, sanayi-okul işbirliğinde 4-5 bin lira maaşla işe başlayabiliyor ya da isterlerse alanlarına göre kendi iş yerini açma belgesine sahip oluyor.

Okul, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Bilişim Teknolojileri, Makine Tasarım Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Kimya Teknolojisi ile Mobilya ve İç Mekan Tasarımı bölümlerinde gerçekleştirilen üretimle yılda 5 milyon ciro yapıyor.

MERKEZİ SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK

Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Aksoy, AA muhabirine, 2022-2023 eğitim öğretim yılında da merkezi sınavla öğrenci alacaklarını ifade ederek, mezuniyetten sonra kendi ayakları üzerinde duran gençler yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'de 50 Ar-Ge merkezinden biri olduklarını hatırlatan Aksoy, öğretmen ve öğrencilerin tasarladıkları ürünlerin ekonomik bir değere dönüştürülmesinin hedeflendiğini söyledi.

Ar-Ge merkeziyle öğrencilerin meslekleriyle ilgili teknolojileri de yakından takip etme imkanı bulduğunu ifade eden Aksoy, öğrencilerin diplomalarının yanında işyeri açma ve mesleki eğitim yeterliliğinin bulunduğunu gösteren "Europass" belgeleriyle mezun olduğunu söyledi

Aksoy, işletmelerin kendilerinden öğrenci talep ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

YÜZDE 100 İŞ İMKANIYLA MEZUN OLUYORLAR

"Çocuklarımızı bu işletmelerle ilişkilendiriyoruz. Öğrencilerimiz yüzde 100 iş imkanıyla mezun oluyorlar. Açıkta kalan hiçbir öğrencimiz yok. Okulumuz aynı zamanda döner sermayesi olan ve iş yapan bir okul. Pandemi başladığından buyana ürettiğimiz dezenfektan, maske gibi ürünlerimize yoğun talep oldu. Geçen yıl Kovid-19 nedeniyle biraz yüksek bir ciroya sahiptik. Yaklaşık 5 milyon liralık bir ciromuz var. Bu sene de o ciroyu yakalama azmindeyiz. Hem öğretmen arkadaşlarımız hem öğrencilerimiz bu üretimde dahil."

"ÖĞRENCİ SAYIMIZ PİYASANIN TALEPLERİNİ KARŞILAYABİLECEK BOYUTTA BİLE DEĞİL"

Motorlu Araçlar Teknolojisi Alan Şefi Zühtü Mert ise motorlu araçlar teknolojisi alanının dünyada otomotiv ve inşaat sektöründen sonra 3. büyük sektör olduğunu ifade etti.

Mert, bu alan mezunlarının iş bulmalarının çok kolay olduğunu belirterek, şöyle dedi: "Biz burada her türlü motorlu aracın üzerindeki teknolojileri, onların bakım-onarımlarını, üzerinde yer alan sistemlerin her türlü teknolojisini teorik ve uygulamalı olarak öğrencilerimize aktarıyoruz. Bizim öğrencilerimiz teknisyen unvanıyla mezun oluyorlar, ustalık ve iş yeri açma belgesi veriyoruz. Öğrencilerimiz, iş yeri açabilirler, yüksek okula giderek eğitimlerine devam edebilirler."

Döner sermaye kapsamında her türlü binek ve hafif ticari aracın bakım ve onarımını yaptıklarını anlatan Mert, öğrencilerin de bu işten gelir elde ettiğini söyledi.

19-10-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş