Arama sonuçları

Yine gündeme geldi: Okulların bahçelerini otopark yapalım

Yine gündeme geldi: Okulların bahçelerini otopark yapalım

Yine gündeme geldi: Okulların bahçelerini otopark yapalım. Otopark sorununu çözmek için okulların bahçelerine otopark yapılması önerisi sık sık gündeme gelir. Bu kez de Gayrimenkul Borsası AŞ (GABORAS) Üst Yöneticisi (CEO) Kurtuluş Altun okul bahçelerine 4 katlı otopark yapılması gerektiğini söyledi. Altun, İstanbul’daki otopark sorununun da bu şekilde son bulacağını savundu.

Altun, İstanbul'da araç sahipleri için en büyük problemlerin başında otopark sıkıntısı geldiğini belirterek, Milli EğitimBakanlığı'na (MEB) ait okulların atıl zamanlarda kullanılmasıyla bu sorunun ortadan kalkabileceğini söyledi. Altun, şöyle dedi:

YİNE GÜNDEME GELDİ: OKULLARIN BAHÇELERİNİ OTOPARK YAPALIM

"İstanbul'da bakanlığa ait müsait okulların (2 bin 262 okul) bahçelerinde 4 katlı otopark yapılması halinde 1 milyon araçlık otopark kapasitesine ulaşılabiliyor. Bu alanların eğitim ve öğretim faaliyetlerinin olmadığı zamanlarda yeraltı katlı otopark olarak kullanılması sayesinde İstanbul'un otopark sorunu çözülebilir."

İstanbul'da halihazırda trafiğe kayıtlı araç sayısının 4 milyonu aştığını dile getiren Altun, bu araçların sahipleri için en büyük problemlerin başında "otopark sıkıntısının" geldiğini söyledi.

Altun, özellikle akşamları bazı sokak ve caddelerin park edilen araçlar nedeniyle girilmez hale geldiğini kaydederek, şöyle dedi: "Şu anda İstanbul'daki araçların kapladığı alan 9 ilçenin (Güngören, Beyoğlu, Bayrampaşa, Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa, Fatih, Kağıthane, Şişli ve Adalar) yüz ölçümüne eşit. Art arda dizildiklerinde ise 25 bin kilometre yol işgal ediliyor. 3 bin 149 okulu değerlendirmeye aldık. Yaptığımız araştırmaya göre, 2 bin 262 farklı yerdeki okulların bahçesi otopark alanı olarak kullanmaya müsait. Milli Eğitim Bakanlığı'na ait bu okulların yapı ve kampüsler hariç otopark olarak kullanılabilecek alanları 11 milyon 236 bin metrekare. Hemzemin kullanımlarda 247 bin 207 adet araç kapasitesi ortaya çıkarken, yeraltında 2 kat otopark kullanımında 494 bin 414 adet araç kapasitesine, 4 kat kullanımında ise 988 bin 829 adet araç kapasitesine erişiliyor. Yani İstanbul'da bakanlığa ait müsait okulların bahçelerinde 4 katlı otopark yapılması halinde 1 milyon araçlık otopark kapasitesine ulaşılabiliyor."

OKULLARA GELİR OLUR

Altun, özellikle pandemi döneminde uzaktan eğitim yapıldığını ve okulların 6 aydır kapalı olduğunu anımsattı. Bu alanların eğitim ve öğretim faaliyetlerinin olmadığı zamanlarda yer altı katlı otopark olarak kullanılması sayesinde otopark sorununun çözülebileceğini vurgulayan Altun, şöyle dedi: "Hem yaklaşık 1 milyon araçlık yeni otopark kapasitesine kavuşulabilir hem de bu alanların menkulleştirilmesiyle 30-40 milyar avroluk otopark menkul fon değerine ulaşılabilir." dedi.Kurtuluş Altun, "Hatta kendi kaynağını üretebilen, yeraltı katlı otopark sisteminin okul bahçelerinde hayata geçirilmesi İstanbul'un otopark sorununu çözebilir."

03-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş