Arama sonuçları

Yine kişiye özel ilan: Tarih bölümüne ‘ilahiyatçı’ aranıyor

Yine kişiye özel ilan: Tarih bölümüne ‘ilahiyatçı’ aranıyor

Yine kişiye özel ilan: Tarih bölümüne ‘ilahiyatçı’ aranıyor. Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK), “Belirli bir kişiyi işaret eden akademik ilanlar iptal edilecek, sorumlular hakkında soruşturma başlatılacak” uyarısının dikkate alınmadığı bir kez daha gözler önüne serildi. Belirli bir kişiyi işaret ettiği iddia edilen akademik kadro ilanında adres bu kez Konya Karatay Üniversitesi oldu.

YİNE KİŞİYE ÖZEL İLAN: TARİH BÖLÜMÜNE 'İLAHİYATÇI' ARANIYOR

Resmi Gazete’de yayımlanan akademik kadro ilanına göre Konya Karatay Üniversitesi tarafından tarih bölümüne alınacak araştırma görevlisinin ilahiyat fakültesi mezunu olmasını istendi.

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, üniversitenin sosyal ve beşeri bilimler fakültesi tarih bölümü için açtığı araştırma görevlisi ilanına başvuru için şu şartlar koşuldu: “İlahiyat Fakültesi lisans mezunu olmak. İslam tarihi alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak. Lisans mezuniyetinden sonra alanında en az bir yıl deneyimi bulunmak. ALES sözel puan türünden en az 70 ve Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen merkezi bir yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen bir yabancı dil sınavından buna denk bir puan almış olmak.”

İSLAM TARİHİ ÇALIŞAN TARİHÇİ YOK MU?

Üniversitenin ilanına tepki gösteren tarih öğrencileri, “Mezuniyetten sonra alanında en az bir yıl deneyimi olmak” şartının ilanın, ‘özel ilan’ olduğunu kanıtladığını savundu. Tarih bölümü öğrencilerinin de İslam tarihi çalıştığını, bu alan için İlahiyatçı olunması gerekmediği vurgulayan öğrenciler, “Yüzlerce arkadaşımızın emekleri yok sayılıyor” sözleri ile tepkilerini dile getirdi.

Karatay Üniversitesi’nin, ‘kişiye özel’ olduğu öne sürülen akademik kadro ilanı bununla da sınırlı kalmadı. Resmi Gazete’de, Karatay Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İslam İktisadı ve Finans Bölümü için yayımlanan akademik kadro ilanına başvuranların da “İslami İlimler lisans mezunu” olması istendi.

14-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş