Arama sonuçları

YKS başvuruları başlayacaktı ama kılavuz yok

YKS başvuruları başlayacaktı ama kılavuz yok

ÖSYM, aylar öncesinden 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini açıkladı. Başvurular bugün başlayacaktı ama ortada kılavuz yok.

ÖSYM, açıklamasına göre 18-19 Haziran’da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) başvuruları 11 Şubat- 7 Mart tarihleri arasında yapılacak. 16-17 Mart tarihlerinde ise geç başvuru yapılabilecek. Sınav sonuçları 20 Temmuz'da açıklanacak.

KILAVUZ ORTADA YOK

Ancak başvuruların başladığı gün YKS başvuru kılavuzu henüz yayımlanmadı. Öğrenciler sosyal medyada kılavuzun yayımlanmamasına tepki gösterirken, ÖSYM’den bir açıklama yapılmadı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün dün yaptığı açıklamada, yeni kimlik kartı olan adayların, e-Devlet şifreleri ile başvuru merkezlerine gitmeden tüm işlemlerini ÖSYM AİS Mobil uygulamasından yapabileceklerini açıkladı. Sınava girişte HES kodu zorunlu olacak. Bu nedenle adayların, HES kodunu başvurudan önce edinmiş olması gerekiyor.

SINAV TARİHLERİ

YKS, 3 oturumlu sınav.  Temel Yeterlik Testi (TYT) 18 Haziran,

Alan Yeterlik Testleri (AYT) 19 Haziran,

Yabancı Dil Testi (YDT)  19 Haziran.

YKS'ye girecek öğrencilerin de kendilerini denemek için katıldıkları Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Sınavı ise 27 Mart'ta yapılacak. 14 Nisan'da ise sonuçlar açıklanacak. 

 

11-02-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş