Arama sonuçları

'YKS büyük bir pike neden olabilir, ertelenmeli'

'YKS büyük bir pike neden olabilir, ertelenmeli'

'YKS büyük bir pike neden olabilir, ertelenmeli.' Prof. Esin Davutoğlu Şenol, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamalarının gevşetilmesinin ardından, “Dışarıdaki kalabalıklar delilik, 3 aylık emeğimiz boşa gidecek” demişti. Karar'da yer alan habere göre, Prof. Şenol bu kez de artan vaka sayıları nedeniyle yaklaşan üniversite sınavlarının kendisini çok endişelendirdiğini söyledi.

Prof. Şenol açıklamasında 27-28 Haziran'da gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) büyük bir pike neden olabileceğini vurguladı.

'YKS BÜYÜK BİR PİKE NEDEN OLABİLİR'

Prof. Esin Davutoğlu Şenol, 14 günlük kuluçka süresinin sonunda katlanan vaka sayılarını şöyle yorumladı:

Önlemlerin hepsini birden kaldırınca, insanlar da hepsi birden kalkmış önlemleri virüs gitti diye algılayınca Nisan ortasındaki rakamlara neredeyse dönmüş olduk. Bulaşma hızı yukarıya doğru tırmanıyor. Bulaşma hızı azaltılmış bir virüsün on günde bir ikiye katlanan vakalar şeklinde yansıdığını görüyoruz bu daha da kısalabilir, hızla dalga büyüyebilir. Önümüzde üniversite giriş sınavı YKS var. Üniversite sınavının yapılması beni çok endişelendiriyor. Büyük bir pike neden olabilir. Çok fazla insanın bir araya toplanacağı ve saatler geçireceği bir ortam. Sınav tarihinin ertelenmesi lazım.”

17-06-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş