Arama sonuçları

YKS Haziran ayına çekilmemeli

YKS Haziran ayına çekilmemeli

YKS Haziran ayına çekilmemeli. Eğitim Sen eğitime verilen aradan beri yayımladığı günlüklerin 30'uncusunu yayımladı. Sendikanın yayımladığı günlükte sınavın öne alınacağı tartışmalarıyla ilgili böyle bir karar alınmaması gerektiği ifade edildi.

BirGün'ün haberine göre,günlükten öne çıkanlar şöyle:

Okullar 31 Mayıs 2020 tarihine kadar kapalı kalacak. Salgın tehlikesi tam olarak ortadan kalkmadan okulların açılmaması olumlu olmakla beraber, uzaktan eğitime erişim ve kullanım konusunda ciddi önlemlerin alınmamış olması da yaşanan sorunların devam edeceği anlamına gelmektedir.

BİLSEM öğretmenlerinin ücret sorunu devam etmektedir. BİLSEM öğretmenlerinin hafta sonuna gelen derslerinin ücretlerinin kesilmesi mümkün olmamasına rağmen, arkadaşlarımızın ücretlerinin ödenmemesi durumu oluşmuştur. MEB hızla bu durumu düzeltmeli ve BİLSEM öğretmenlerinin mağdur olmasını engellemelidir.

18 Mart 2020 tarihinde ataması yapılan arkadaşlarımızın göreve başlamak için bekleyişi sürmektedir. Bugün arkadaşlarımızın atamasının üzerinden 6 hafta geçmiş durumdadır. Ataması yapılan arkadaşların okulların kapalı olduğu için göreve başlatılmaması kabul edilebilir bir durum değildir. MEB, arkadaşlarımızı acilen göreve başlatmalıdır.

Salgınla ili gelinen aşama, önceden ertelenen YKS tarihlerinin yeniden öne çekilmesi ile ilgili bir tartışma başlattı. Salgının seyrinin dünya genelinde nasıl olacağının bilinemediği bir dönemde, sınavların yeniden öne alınmasından sağlanabilecek bir fayda söz konusu değildir. Bu nedenle YÖK ve ÖSYM’nin sınav tarihlerini yeniden Haziran ayına almaması gerektiğini düşünmekteyiz.

Van ilinde bir arkadaşımızın isminin EBA tarafından kabul edilmediği için sisteme girmesine izin verilmemesi 2020 yılından anlaşılır ve kabul edilebilir bir durum değildir. Jiyan isminin sistem tarafından kabul edilmemesi teknik bir hata değil de, yasaklı isimler listesinde bulunmasından kaynaklı bir durum ise yaşanılan büyük bir haksızlık ve hukuksuzluktur. İstenilen ismin dahi seçilememesini, bazı isimlerin yasaklı olmasını, ret ve inkâr politikalarını 12 Eylül döneminden hatırlamaktayız. Yaşanan durumla ilgili MEB’in bir inceleme yapması ve gerekiyorsa da soruşturma açması gerekmektedir.

30-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş