Arama sonuçları

YKS Tercihleri: Çift diploma programları nedir? Ücret öder misiniz?

YKS Tercihleri: Çift diploma programları nedir? Ücret öder misiniz?

YKS Tercihleri: Çift diploma programları nedir? Ücret öder misiniz? Aralarında devlet üniversitelerinin de bulunduğu yükseköğrenim kurumlarının bazılarında çift diploma programları bulunuyor. Bu programları tercih ederken nelere dikkat etmeniz gerekiyor?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri yapan adayların sık yaptıkları hatalardan birisini çift diploma programları oluşturuyor. Bu programlar mezunlarına çift diploma veriyor. Ancak bunların ayrı bir ücreti bulunuyor. Devlet üniversitesi de olsa bu programları tercih ettiğinizde hem Türkiye’de yerleştiğiniz üniversiteye hem de o üniversitenin yurtdışında çift diploma anlaşması yaptığı üniversiteye ayrı ücret ödüyorsunuz.

YKS TERCİHLERİ: ÇİFT DİPLOMA PROGRAMLARI NEDİR? ÜCRET ÖDER MİSİNİZ?

Bu programları seçtiğinizde öğreniminizin yarısını Türkiye’de yarısını da başta ABD ve İngiltere’deki üniversitelerle yapılmış anlaşmaya göre yurtdışındaki bu kurumlarda geçirirsiniz. Mezuniyette de iki üniversitenin diplomasını alırsınız.

Ama bu üniversite devlet üniversitesi olsa bile öğrenim ücreti ödüyorsunuz.  Bu ücret yıllık 7 bin TL ile 12 bin TL arasında değişiyor. Anlaşma yapılan üniversiteye de ücret ödersiniz. Örneğin ABD’de 26-28 bin ABD doları akademik yıl başına ödemeniz gerekebilir. 12 aylık yurt, yemek, kitap-kırtasiye ve kişisel ihtiyaçları için yapacağı harcamanın yaklaşık 15.000-20.000 ABD Doları tutacağı tahmin ediliyor. Eğer yaz okuluna kalırsanız da yine ücret ödeyeceğinizi unutmayın. Hazırlık sınıfını geçmeniz için de birçok programda 2 yıl süre olduğunu unutmamamız gerekiyor. Bazı üniversiteler ise oryantasyon programı uygular ve bu da ücretli olur.

Bu nedenle de tercihlerinizi yaparken mutlaka özel koşulları incelemelisiniz.

06-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş