Arama sonuçları

YKS ücretlerine belediye desteği

YKS ücretlerine belediye desteği

ÖSYM'nin düzenlediği 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere 3 oturum bulunuyor.

Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre, adayların en az 2 oturuma girmeleri zorunlu. Her oturum için sınav ücreti 115 TL ancak oturumların tümüne katılmak isteyenlerin toplam 345 TL ödemesi gerekiyor. Birçok adayın ödemekte zorlandığı ücret, gündem olunca belediyeler de harekete geçti. Bu kapsamda Ankara, Mersin, Bahçelievler, Tuşba, Kuşadası, Çarşamba, Muğla, Menemen, Süleymanpaşa, Koçarlı, Pınarhisar, Silivri, Lüleburgaz başta olmak üzere birçok belediye, öğrencilerin sınav ücretlerini ödeyeceklerini duyurdu.

ŞARTLAR DEĞİŞİYOR

Destekten faydalanma şartı belediyeye göre değişiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardım alan ailelerin çocuklarının sınav ücretini karşılayacağını duyururken Menemen ve Süleymanpaşa, ihtiyaç sahibi olmanın yeterli olduğunu açıkladı. En fazla iki sınav için destek verecek Silivri Belediyesi ise 12. sınıfta olma şartı istiyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi de belediyenin kurslarına devam eden 4 bin 318 öğrenci ile Halk Kart desteğinden yararlanan 12 bin 715 ailenin çocuklarının ücretlerini ödeyecek.

25-02-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş