Arama sonuçları

YKS'de barajın indirilmesinin etkisi 10-20 yıl sonra görülecek

YKS'de barajın indirilmesinin etkisi 10-20 yıl sonra görülecek

Üniversite sınavlarında baraj puanı uygulamasının kaldırılması hakkında tartışmalar devam ediyor. Karar'da yer alan habere göre, uzman isimler konuya ilişkin eleştirilerini yaparken, bir açıklamada Prof. Dr. Ural Akbulut'tan geldi. Bu kararın kamuda çalışanları ve Türkiye'nin geleceğini tehlikeye attığını belirten Akbulut, giriş sınavlarının üniversiteler tarafından yapılmasının da tehlikeli sonuçlar doğuracağına değindi.

YKS'de baraj sisteminin kaldırılmasının ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, eleştirilere yanıt vererek, "Barajın kaldırılması sınavsız üniversite demek değil" yorumunda bulundu. Öte yandan, tek net dahi yapamayan kişilerin üniversiteye alınmasını değerlendiren ODTÜ eski Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut verdiği röportajda, ülkenin tehlikeli bir sürece gireceğini ve kamu çalışmalarının tehlikede olduğunu söyledi.

BARAJIN KALDIRILMASI NE İFADE EDİYOR?

Barajın kalkmasının üniversitelerde gerileme yaratacağını, öğrenci kalitesinin düşmesine neden olacağını belirten Akbulut, öğretim üyelerinin yüklerinin de artacağını belirtti.

Asıl tehlikenin 10 ya da 20 yıl sonra kendini göstereceğini belirten Akbulut, "Türkiye'nin 10, 20 yıl sonrasında bu insanların görev alıp, işleyişi negatif yönde etkileyecekler. Bu çok zararlı bir yaklaşım ama ne yapabiliriz. Olan olmuş. İnşallah zamanı gelince, bunun zararları görülür de tekrar baraj gelir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

15-02-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş