Arama sonuçları

TYT'den erken çıkarılan öğrenciler için inceleme başlatıldı

TYT'den erken çıkarılan öğrenciler için inceleme başlatıldı

TYT'den erken çıkarılan öğrenciler için inceleme başlatıldı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Küçükçekmece'deki Eşref Bitlis Anadolu Lisesi'nde 12 öğrencinin sınavdan 30 dakika erken çıkarıldığı iddiasıyla ilgili inceleme başlattı.

İlk aşamada tutanakların ve adayların şikayet dilekçeleri incelenecek. BirGün'de yer alan habere göre, yapılacak araştırma ve değerlendirme sonucunda, iddianın doğruluğunun tespit edilmesi halinde adayların mağduriyetlerinin giderileceği belirtildi.

TYT'DEN ERKEN ÇIKARILAN ÖĞRENCİLER İÇİN İNCELEME BAŞLATILDI

Küçükçekmece'deki Eşref Bitlis Anadolu Lisesi'nde YKS'nin ilk bölümü olan TYT'ye "345716004" numaralı sınav salonunda giren 12 öğrenci, sınavdan 30 dakika erken çıkarıldıklarını öne sürmüştü. Sınav gözetmeninin bu yıla özel 135 dakika yerine sınava 30 dakika ek süre verilerek 165 dakikaya çıkarıldığını bilmediği iddia ediliyor.

ÖĞRENCİLER YANLIŞ SAATTE SINAVDAN ÇIKARILDI

Eğitim Sen, ÖSYM’nin yeterli sayıda sınav gözetmeni sağlayamadığına değinerek, şu açıklamayı yapmıştı:

“YKS-TYT sınavı sırasında Küçükçekmece Eşref Bitlis Anadolu Lisesinde yaşanan durum, haftalardan beri yaptığımız uyarılarda ne kadar haklı olduğumuzu ne yazık ki bir kez daha ortaya koymuştur. Salgın koşullarında sınav yapılmasında ısrar eden ÖSYM, sınav görevlileri normal şartlarda iki kişinin yapması gereken işin tamamını bir tek kişi olarak yapmak zorunda kalmıştır. Bu yoğunluğa ÖSYM Bina Sınav Sorumlularının duyarsızlığı, sorumsuzluğu ve sınav yapılan binalardaki okul yönetimlerinin ilgisizliği ve beceriksizliği de eklenince öğrencileri ciddi biçimde mağdur eden sonuçlar ortaya çıkmıştır.”

29-06-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş