Arama sonuçları

YKS'ye geç kalanları okullara polis ve zabıta ekipleri ulaştırdı

YKS'ye geç kalanları okullara polis ve zabıta ekipleri ulaştırdı

YKS'ye geç kalanları okullara polis ve zabıta ekipleri ulaştırdı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'nca düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) 2 milyon 437 bin 119 adayın başvurdu. Bu hafta sonu tüm ekipleriyle çalışan zabıta ekipleri, YKS öncesi sınava yetişmeye çalışan öğrencilere yardımcı oldu.

YKS'YE GEÇ KALANLARI OKULLARA POLİS VE ZABITA EKİPLERİ ULAŞTIRDI

Kocaeli'de YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) geç kalan öğrencileri polis ve zabıta ekipleri yetiştirdi.

Ekipler Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü yerleşke içerisindeki Spor Bilimleri Fakültesi'nde sınava girecek ancak geç kalma ihtimali olan bazı öğrencileri, kampüs girişinden ekip araçlarıyla taşıdı.

Öte yandan Karamürsel ilçesi Dereköy Mahallesi'nde 2 öğrencinin sınava geç kaldığını fark eden polis ekipleri, öğrencileri ekip aracına alarak okula zamanında götürdü.

Aynı ilçedeki 4 Temmuz Mahallesi'nde bulunan lisede sınava girecek olan bir öğrencinin kimliğini unuttuğunu gören polis ekipleri, kimliğini temin ettikleri öğrencinin sınava girebilmesine yardımcı oldu.

YANLIŞ SINAV YERİNE GELEN ÖĞRENCİLERE POLİS DESTEĞİ

Kilis'te, YKS'ye girmek için yanlış yere gelen öğrenciler için hayırsever vatandaşlar ve polis ekipleri seferber oldu.Sınava dakikalar kala Kilis 7 Aralık Üniversitesi Merkez Yerleşkesine gelen bazı öğrenciler, yanlış sınav yerine geldiklerini öğrendi.

Bunun üzerine yanlış gelen öğrenciler için polis ekipleri ve vatandaşlar seferber oldu. Yanlış gelen öğrencilerden bazıları, polis ekiplerince sınav yerlerine götürülürken bazıları da hayırsever vatandaşların destekleriyle sınava yetişti. Çocukları bazı vatandaşlar kendi araçlarıyla sınav yerine yetiştirirken bazıları da taksi ücretlerini karşılayarak yardımcı oldu.

ARACI BOZULAN KARDEŞLER POLİS MOTOSİKLETİYLE SINAVA YETİŞTİRİLDİ

Adana'da, araçlarının bozulması nedeniyle yolda kalan ve yardım istedikleri motosikletli trafik polislerince YKS'ye girecekleri okula götürülen abla ve kardeş, polislere teşekkür etti.

Trafik polisleri, araçlarının bozulması nedeniyle sınava girecekleri Büyük Selçuklu Anadolu Lisesine götürdükleri Merve (20) ve Semanur Demiroğlu'nu (18) sınav çıkışında da alarak, merkez Çukurova ilçesindeki evlerine bıraktı.

KİMLİĞİNİ UNUTAN GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİYE POLİSLER YARDIM ETTİ

Van'ın Tuşba ilçesinde YKS Temel Yeterlilik Testi'nin uygulanacağı 1. oturumuna girmek için sınav merkezine gelen ancak kimliğini unutan görme engelli öğrencinin imdadına polis ekipleri yetişti.

YKS Temel Yeterlilik Testinin uygulanacağı 1. oturumuna girmek için ilçedeki Şehit Kemal Görgülü İlkokuluna gelen görme engelli Yusuf Kaçmaz, okula gireceği sırada kimliğini evde unuttuğunu fark etti.

Okulda görevli polislere durumu anlatıp yardım isteyen Yılmaz'ın evine giden ekipler, kimliğini getirerek zamanında sınava girmesini sağladı.

Sınavın ardından da ekiplerce okuldan alınarak evine bırakılan Kaçmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, heyecandan kimliğini unuttuğunu fakat polis ekiplerinin yardımına koştuğunu söyledi.

Sınav başlamadan kimliğinin kendisine ulaştırıldığını anlatan Kaçmaz, "Okula geldiğimde kimliğimi unuttuğumu fark ettim. Umudumu kestim açıkçası çünkü az bir süre kalmıştı. Polislerden yardım istedim. Çok geçmeden kimliğimi yetiştirdiler. Allah onlardan razı olsun" dedi.

Edremit ilçesinde de sınav için yanlış okula giden Eylem Özaslan, polis aracıyla sınava gireceği merkeze yetiştirildi.

27-06-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş