Arama sonuçları

YÖK Başkanı Özvar: Üniversiteler arasında bir ayrım gözetmiyoruz

YÖK Başkanı Özvar: Üniversiteler arasında bir ayrım gözetmiyoruz

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, devlet ve vakıf üniversiteleri bakımından bir ayrım gözetmediklerini söyledi.

Özvar, YÖK Konferans Salonu'nda düzenlenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Yükseköğretim Meclisi Toplantısı'na katıldı. Özvar, üniversitelerin bugün ekonomik ve sosyal gelişmenin vazgeçilmez bir bileşeni olduğunun daha iyi anlaşıldığını belirtti.

BİLİMSEL BİLGİNİN ARTIRILMASI

Özvar, üniversitelerin bu fonksiyonları icra edebilmesi için bilimsel bilginin artırılması, Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini genişletmesini dile getirdi. Özvar, üniversitelerin üzerine düşen misyonları yerine getirebilmesi için eğitim öğretimde kalite güvencesini sağlamaları gerektiğini ifade etti.

Özvar, ayrıca üniversiteler tarafından bilimsel üretkenliğin artırılması, yükseköğretim elemanlarının istihdamı ve teşvik edilmesi ile üniversite-sanayi iş birliğini geliştirecek yatırımlara öncelik verilmesi veya bunlara öncelik veren üniversitelere pozitif ayrımcılık verilmesinin önemine işaret etti.

"DEVLET VE VAKIF ÜNİVERSİTESİ AYRIMI YAPMIYORUZ"

Bu süreçlerin gerçekleşmesinde devlet ve vakıf üniversitesi ayrımı yapmadıklarını vurgulayan Özvar, şöyle dedi: "Eğitim-öğretim, üniversite-sanayi iş birliği, Ar-Ge ve inovasyon konusunda devlet ve vakıf üniversiteleri bakımından bir ayrım gözetmiyoruz. Bu konuda da bir iş bölümünün doğru olduğunu düşünmüyoruz."

Özvar, vakıf üniversitelerinde 2020-2021 eğitim yılı itibarıyla 700 bine yakın öğrencinin bulunduğunu ve bu sayının yeni eğitim öğretim yılındaki kayıtlarla artacağını düşündüğünü söyledi. Özvar, "Vakıf yükseköğretim kurumlarının sadece lisans veya ön lisans düzeyinde öğrenci yetiştirmekle değil, aynı zamanda Türkiye'nin bilimsel kapasitesini artırma noktasında da önemli misyonlar üstlendiğini duymak ve takip etmek istiyoruz" dedi.

AKADEMİSYENLERİN YÜZDE 90'I AŞILANDI

Özvar, öğretim elemanlarının aşılanma oranının yüzde 90'lara, öğrencilerin ise yüzde 70'lere ulaştığını belirtti.

Konuşmaların ardından basına kapalı devam eden toplantıda, vakıf üniversitelerinin temsilcileri görüş ve temennilerini iletti, yükseköğretim sistemiyle ilgili değerlendirmelerini sundu.

30-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş