Arama sonuçları

2020 YKS ertelendi: Sınav 25-26 Temmuz'da yapılacak

2020 YKS ertelendi: Sınav 25-26 Temmuz'da yapılacak

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversitelerde uzaktan eğitim yapılmasıyla ilgili açıklamada bulundu. Saraç, "Bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacaktır" dedi ve YKS'nin 25-26 Temmuz'a ertelendiğini duyurdu.

'BAHAR DÖNEMİNDE YÜZ YÜZE EĞİTİM YAPILMAYACAK'

Üniversitelerde bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacağını belirten Saraç, "Bu sene bahar dönemi eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürmeye karar verdik" dedi.

Saraç, üniversite eğitiminin nasıl yapılacağına ilişkin, "Uzaktan eğitim, açıköğretim ve dijital öğretimle sunulamayacak program, ders ve uygulamalı dersler yaz aylarında tamamlanacak" açıklamasında bulundu.

Üniversitelerde uzaktan eğitimin lisans, ön lisans ve lisans üstü tüm eğitim öğretim düzeyleri için geçerli olduğunu söyleyen Saraç, "Bu hususta asla ihmalkarlık olmasın istiyoruz" dedi.

2020 YKS ERTELENDİ: SINAV 25-26 TEMMUZ'DA YAPILACAK

"(YKS) Soruların kapsamı ve alanları Milli Eğitim Bakanlığı ile uyum içinde, onlardan gelen tekliflere göre şekillenecek" diyen Saraç, "Sınava girecek öğrencilerimiz rahat olsun, daha önce yapılan çerçevede bir sınav olacaktır" ifadelerini kullandı.

26-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş