Arama sonuçları

YÖK Başkanı Saraç'tan üniversitelerde yapısal değişiklik sinyali

YÖK Başkanı Saraç'tan üniversitelerde yapısal değişiklik sinyali

YÖK Başkanı Saraç'tan üniversitelerde yapısal değişiklik sinyali. YÖK Başkanı Ziya Saraç, salgın dolayısıyla üniversitelere yönelik “yenilikçi ve yapısal” değişiklik sinyali verdi. YÖK Genel Kurulu, bugün, yeni koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında ilk kez video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. YÖK Başkanı Saraç'ın Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya göre, kurul üyeleri ile salgın sürecindeki yükseköğretime ilişkin kapsamlı değerlendirilmelerde bulundu.

YÖK Başkanı Saraç, salgın sürecinde yükseköğretimin "öğrenci merkezli yönetilmesi ve öğrenciler ile yükseköğretim kurumlarının salgından en az şekilde etkilenmesine çalıştıklarını söyledi. Saraç, Üniversitelerden gelen talepleri bu süreç içerisinde hızla değerlendirdiklerini ve kurul toplantılarını kesintisiz olarak sürdürdüklerini söyledi.

Saraç, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Önümüzdeki günlerde yükseköğretimimizin son dönemlerdeki (başta yabancı uyruklu öğrenci sayımızdaki olağanüstü artış olmak üzere) kazanımlarını kaybetmemek ve üniversitelerimizi bu küresel, yeni ve zor sürece hazırlamak için aldığımız 'yenilikçi ve yapısal değişiklikleri' de barındıran nitelikteki kararlarımızı açıklayacağız."

21-05-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş