Arama sonuçları

YÖK: Tatil sadece üniversite öğrencilerine, online eğitim yok

YÖK: Tatil sadece üniversite öğrencilerine, online eğitim yok

YÖK: Tatil sadece üniversite öğrencilerine, online eğitim yok. Koronavirüs kapsamında 3 hafta tatil olan yükseköğretim kurumlarında online ya da uzaktan eğitim olmayacak. 3 haftalık tatil ise yalnızca öğrencileri kapsıyor. Bu tatil akademisyenler ve idari çalışanlar için değil.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan ve 4.5 saat süren koronavirüs ile ilgili toplantıdan sonra eğitimle ilgili alınan kararlara göre  18 milyon ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi için 6-10 Nisan tarihlerinde yapılacak ara tatil öne çekildi. Öğrenciler bir hafta tatil olacak. 23 Mart’tan itibaren ise evlerinde uzaktan online olarak eğitim alacak. Yükseköğretim kurumları ise 3 hafta tatil edildi. Üniversiteler ise 16 Mart’tan itibaren 3 hafta tatil edilecek.

TATİL SADECE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE, ONLİNE EĞİTİM YOK

YÖK yetkililerinden alınan bilgiye göre 3 haftalık tatil sadece öğrencileri ilgilendiriyor. Öğretim elemanları ve idari personel bu kapsamda değil. Ancak üniversitelerdeki personel için önümüzdeki günlerde özellikle rektörlerle yapılacak bir değerlendirme sonucunda karar verilecek.

Ayrıca bu 3 haftalık tatilde öğrencilere yönelik uzaktan ya da online eğitim de olmayacak.

YÖK, üniversitelere yazı göndererek, 16 Mart’tan itibaren 3 hafta boyunca konferans, seminer, sergi gibi etkinliklerin yapılmamasını isteyecek.

Üniversitelerde tüm koronavirüs önlemleri YÖK çatısı altında, YÖK’ün koordinasyonunda yürütülecek.

3 haftalık tatilin ardından ise salgının durumuna göre ilgili devlet makamlarının değerlendirmesine göre hareket edilecek. Üniversiteler sınavlarının da yer aldığı takvimlerini bu 3 haftalık tatili dikkate alarak yeniden güncelleyecek.

 

12-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş