Arama sonuçları

Yoksul çocuklar sistemin dışına itildi

Yoksul çocuklar sistemin dışına itildi

Yoksul çocuklar sistemin dışına itildi. Resmi verilere göre, öğrencilerin yüzde 51,1’inin erişemediği EBA’daki uzaktan eğitim kazanımlarının değerlendirilmesi amacıyla “Çevrimiçi Kazanım Değerlendirme Uygulaması” hayata geçirildi. BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, uygulama kapsamında öğrencilerden, internet üzerinden düzeylerine uygun testleri çözmeleri istenirken eğitimciler “İnternet erişimi olmayan yüzde 51 ne olacak?” diye sordu.

YAZILIM GELİŞTİRİLDİ

MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin kazanım edinme düzeylerini belirlemek amacıyla yeni bir uygulama hayata geçirdi. Bu kapsamda geliştirilen yazılım aracılığıyla öğrencilere yönelik, “Çevrimiçi Kazanım Değerlendirme Uygulaması” yapılacağı bildirildi. Tüm resmi ve özel ortaokul ile imam hatip ortaokullarının 5, 6, 7 ve liselerin 9, 10 ve 11’inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilere yönelik gerçekleştirilen uygulamaya öğrencilerin bilgisayar, tablet ve cep telefonundan katılabileceği belirtildi.

NOT VERİLMEYECEK

1 Temmuz’da başlayan, bugün tamamlanması planlanan uygulamada tüm sınıf seviyeleri için 20 soruluk testler hazırlandı. Öğrencilere, testlerin çözümü için 40 dakika süre verildi. Doğru, yanlış ve boş bırakılan soruların sayısının öğrencilere bildirileceğini ancak test sonuçlarının herhangi bir yerde not veya puan olarak kullanılmayacağı açıklandı.

YOKSUL KESİM DIŞARI İTİLDİ

Bakanlığın sosyal devlet ilkesine uygun davranmadığını savunan Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Bozdoğan, şöyle konuştu:

“İnternete erişimi olmayan, uzaktan eğitimden yararlanamayan öğrenciler yok sayılıyor, sistemin dışına itiliyor. Kazanım değerlendirme sonuçları güvenilir olmayacak. Yazılımdan elde edilmek istenen şey nedir? Eğer öğretim programları bu uygulamanın sonucuna göre belirlenecekse bu da büyük sorun yaratır.  Eğitim temel olarak öğretmen ve öğrenci arasındaki ilişkidir. Tüm bunlar, testlerle ölçülemeyecek kadar karmaşık bir ilişkidir. MEB’in, yoksul ve dezavantajlı kesimleri tamamıyla sistemin dışına iten uygulamalardan vazgeçmesi gerekiyor.”

07-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş