Arama sonuçları

YÖK'ten akademisyenlere ‘siber güvenlik’ ve ‘ağ yönetimi’ eğitimleri

YÖK'ten akademisyenlere ‘siber güvenlik’ ve ‘ağ yönetimi’ eğitimleri

YÖK'ten akademisyenlere ‘siber güvenlik’ ve ‘ağ yönetimi’ eğitimleri. YÖK tarafından geçtiğimiz yıl hayata geçirilen “Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi" kapsamında YÖK ve CISCO arasında dijital eğitim alanında işbirliği yapılacak. YÖK'ün Cisco Network Akademi ile yapacağı işbirliği kapsamında 5'i yeni kurulan teknik üniversite olmak üzere toplam 8 pilot üniversitedeki akademisyenlere “Siber Güvenlik" ve “Ağ Yönetimi" konularında eğitimler verilecek.

YÖK'TEN AKADEMİSYENLERE 'SİBER GÜVENLİK' VE 'AĞ YÖNETİMİ' EĞİTİMLERİ

YÖK-Cisco işbirliği ile, YÖK'ün yükseköğretimde Dijital Dönüşüm projesi ile başlattığı yerel ve küresel rekabet gücü kazanım hedefine yönelik çalışmaların derinleştirilmesi hedefleniyor. Bu işbirliği ile akademisyen ve öğrencilerin teknolojik yetkinlik kazandırılması, üniversitelerin güncel teknoloji içeriklerine erişimleri ve dijital eğitim kaynaklarından faydalanmaları isteniyor.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya şu isimler katıldı. YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan. CISCO Kurumsal Sosyal Sorumluluk Lideri Habibe Açık. Eğitimlerin verileceği üniversitelerin rektörleri Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Kandemir, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ.

 

‘YÜKSEKÖĞRETİME AKILLI UZMANLAŞMAYA, İHTİSASLAŞMAYA VE DİJİTAL DÖNÜŞÜME HIZ VERECEĞİZ’

YÖK Başkanı Saraç 2015 yılından bu yana yükseköğretimde reform niteliğindeki çalışmaları daimi tekâmül esasında yürüttüklerini söyledi. Saraç, yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi'nin de bunlardan birisi olduğunun altını çizdi. Bu proje kapsamında, Anadolu'daki 16 üniversitede pilot bir çalışma ile bugüne kadar 50 binin üzerinde öğrenci ile 6 bin öğretim elemanının çeşitli dijital eğitim derslerini aldığını belirtti.

Saraç, şöyle dedi: "Dünyada ve ülkemizde hızla artan şehirleşme oranı, yükseköğretime yoğun kitlesel talepleri oluşturuyor. Bütün bu sonuçlar yükseköğretimde akıllı uzmanlaşmaya, ihtisaslaşmaya ve dijital dönüşüme hız vermemiz gerektiğini ortaya koyuyor."

Proje kapsamında akademisyenlere yönelik ilk eğitimler 16 Mart tarihinde başlatılacak. Pilot uygulama sonrasında karşılıklı olarak yapılacak değerlendirmenin ardından işbirliğinin diğer üniversitelere de yaygınlaştırılması planlanıyor.

10-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş