Arama sonuçları

Yol haritası oluşmuş: Hangi şura kararları uygulanacak?

Yol haritası oluşmuş: Hangi şura kararları uygulanacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, TBMM Genel Kurulu’nda, Bakanlığının 2022 yılı bütçesine ilişkin konuştu. Özer, öğretmenlik meslek kanununun bu ay içinde Meclis’e geleceğini söyleyerek, geçtiğimiz hafta yapılan Milli Eğitim Şurası kararlarına da değindi.

YOL HARİTASI ÇIKMIŞ

Özer, eğitimin tüm paydaşlarının görüşlerini alabilmek için 7 yıl aradan sonra 20'nci Milli Eğitim Şurası'nda, öncelik verildikleri alanlarla ilgili tüm kesimlerin görüşlerini alabilme imkanı bulduklarını aktardı. Özer, şura kararlarının tavsiye niteliğinde olduğunu, Bakanlığın, alınan kararları kabul ettiği veya uygulayacağı anlamına gelmediğini belirtti. Özer, "Alınan kararları önceliklerimize göre yeniden değerlendirdik ve bu doğrultuda meşruiyet zemini çok daha güçlü bir yol haritası oluşturduk" diye konuştu.

Özer’in Şura kararları dikkate alınarak, “yol haritası oluşturduk” sözleri ise akla okul öncesinde din eğitimi kararının ne olacağı sorusunu akla getirdi.  

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE DİN EĞİTİMİ KARARI

7 yıl sonra ilk kez toplanan Milli Eğitim Şurası’nda daha önce eğitimcilerin “gizli gündem var, okul öncesine din eğitimi getirilmek isteniyor, bu madde şura kararı olarak çıkacak” uyarıları gerçek olmuştu. Komisyonların toplantısının ardından Genel Kurul’a ek madde olarak gelen ve oy çokluğuyla kabul edilen maddelerden birisi de okul öncesi eğitime “din eğitimi” oldu. Komisyonlarda böyle bir karar alınmamasına rağmen, Genel Kurul'a oylanmak üzere  bu madde getirildi. Eğitimciler, kurallara aykırı olarak bu oylamanın yapıldığını söyledi.

EĞİTİMCİLER UYARMIŞTI

Şura öncesinde eğitimciler ise okul öncesi eğitime ‘din eğitimi’ getirilmesine ilişkin tavsiye kararı alınabileceğini uyarında bulunmuştu. Eğitimciler, okul öncesi eğitime din eğitimi getirilmesinin çocukların sağlıklı gelişimi açısından uygun olmadığını dile getirmişti.

BAKAN ÖZER NE DEMİŞTİ?

Bu kararın ardından Özer, "Okul öncesi eğitimde din eğitimi verilmesine yönelik maddenin okul öncesi eğitim komisyonlarında kabul edilmediği belirtiliyor, bu madde hakkında değerlendirmeniz ne olur?" sorusu üzerine şunları söylemişti.

"Buradaki önerinin doğruluğunu ve yanlışlığını Milli Eğitim Bakanı olarak tartışamam. Bildiğiniz gibi Şura kararları, tavsiye niteliğindeki kararlardır. Uygulanma, yaptırım zorunluluğu yoktur. Milli Eğitim Bakanlığı'nın en yüksek danışma kurulu olarak Şuranın aktif olarak bizim belirlediğimiz önceliklerde çalışmasını istedik. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı olarak Şurada gerek oy birliği gerekse oy çokluğuyla kabul edilen tüm kararları yeniden değerlendireceğiz, belirlemiş olduğumuz eğitimde fırsat eşitliği çerçevesinde alt başlıklarda gerekli yerlere dercedip ona göre yol haritamızı çıkaracağız. Yani burada alınan her kararı, Milli Eğitim Bakanlığı benimsediğimiz, reddettiğimiz veya kabul ettiğimiz anlamına gelmiyor."

12-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş