Arama sonuçları

Yönetici atama yönetmeliği yargıya gidiyor

Yönetici atama yönetmeliği yargıya gidiyor

Yönetici atama yönetmeliği yargıya gidiyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yönetici Atama Yönetmeliği’nde kaldırılacağı söylenmesine rağmen sözlü sınavın yani mülakatın kaldırılmaması tepki çekti. Eğitimciler, taslak yönetmelikte mülakat olmamasına rağmen, yönetici atamada sözlü sınavın kullanılacak olmasını eleştirdi.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yönetmelikte “liyakat ve adalet” ilkeleri çerçevesinde sorunlu bölümler yer aldığını söyleyerek, incelemelerini tamamladıktan sonra yargıya gideceklerini açıkladı.

YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİ YARGIYA GİDİYOR

Taslak metinde olmadığı halde, yayınlanan metinde mülakatın getirildiğini söyleyen Geylan, şöyle dedi: “Bakanlığın, sözde STK’ların tazyik ve dayatmasıyla ortaya koyduğu iradeyi değiştiriyor olmasından sorumluluk makamında bulunan MEB yönetimi hiç mi rahatsız olmuyor? Bu fotoğrafın, eğitim kamuoyunda nasıl algılandığı görülemiyor mu?”

Geylan yönetmelikte geçici 4’ncü maddede de düzenlenen “Eğitim Yönetimi Sertifika Programı” ile ilgili de şunları söyledi:

“Eğitim Yönetimi Sertifikası şartının bu yönetmeliğe göre ilk defa düzenlenecek Eğitim Yönetimi Sertifika Programının kesin sonuçlarının ilan edildiği tarihe kadar aranmayacağı” belirtilmiş. Bir buçuk yılı aşkındır tartışılan, birkaç kez taslakları yayınlanan yönetmelik ancak dün çıkarılabildi. Hal böyleyken, haklı olarak, sertifika programının önümüzdeki atama dönemine yetiştirilmeyeceği endişesini taşıyoruz. Bu durumun, çatır çatır kul hakkı yiyerek sadece mensubiyetleri üzerinden ve sadece mülakatlar marifetiyle yönetici tayin edilenlere bir dört yıl daha kıyak çekileceği anlamına geleceğine işaret ediyoruz. Yoksa bu geçici madde düzenlemesi de “sendika ve STK’ların” istek ve dayatmaları doğrultusunda mı yapılmıştır?”

ÖDÜL ALANLAR AYNI SENDİKADAN

Geylan, MEB, 2754 Sayılı Tebliğler Dergisi’nde 2019’da ödül alanların listesini yayınlandığını hatırlatarak, şöyle dedi:

“Liste incelendiğinde ödül alanların yüzde 68.9’unun malum sendikanın üyeleri olduğunu görmüştük.  Bakanlığın ödül verme işini bir sendikaya ihale ettiğine vurgu yapmıştık.
Şimdi ise yayınlanan yönetmelikte, yönetici atamaya esas puanın yüzde 30’unu oluşturacak olan değerlendirme formunda, son 4 yılda alınan ödüllerin puan karşılığı olacağı ifade ediliyor. Yani, başarı değil, yandaşlık bir kez daha ödüllendiriliyor. Liyakatin esas alınması yolunda atılan adımları destekliyoruz, ancak eğitim çalışanlarının hakkaniyetin tam anlamıyla tesis edilmesi doğrultusunda daha cesaretli bir duruş beklediğini de özellikle vurgulamak istiyoruz. Unutmayalım, 2023 Vizyonu, liyakat ve ehliyeti esas alan ve adalet zemininde yürüyen bir anlayışla hayat bulacaktır.”

07-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş