Arama sonuçları

Yunanca Günü baskı yüzünden iptal edildi

Yunanca Günü baskı yüzünden iptal edildi

Gericilerin baskısına dekanlık boyun eğdi. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Amacını aşan algılamaya neden olduğu" gerekçesiyle Yunanca Günü etkinliğini iptal ettiğini duyurdu.

BirGün'den Mustafa M. Bildircin'in haberine göre, Ankara Üniversitesiİstanbul Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi ortaklığıyla dün yapılması planlanan Yunanca Günü etkinlikleri, tepkiler üzerine iptal edildi.

Etkinliğin, iktidara yakınlığı ve provokatif haberleri ile bilinen Yeni Akit’in, “İşte bu bir ihanettir” başlığıyla hedef göstermesinin ardından iptal edilmesine öğrenciler tepki gösterdi.

AMACINI AŞAN ALGILAMA

Etkinliğin iptali Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Dekanlığı’nca duyuruldu. Dekanlıktan yapılan açıklamada, “Bilimsel bir faaliyet olarak programlanan Dünya Yunanca Günü etkinliği, amacını aşan bir algılamaya neden olduğundan iptal edilmiştir” dendi. Öğrenciler, üniversitelerin sosyal medya gönderileri altında tepkilerini ifade etti. Üniversite yönetiminin gerici baskıya boyun eğdiğini belirten öğrenciler, şunları yazdı:

  • Etkinlik değil, yönetiminiz amacını aştı. Madem öyle, tüm dil bölümlerini kapatın.
  • Biz bu açıklamayı okurken utandık, siz yazmaya utanmadınız mı? ‘Üniversiteler özgürdür biz ne yapıyoruz, neden iptal ediyoruz?’ diyemediniz mi?
  • Rezillik. Milliyetçiliği bu şekilde pompalamaya devem ettikçe daha çok etkinliği iptal edersiniz.
  • Yüzyıllar boyunca kardeşçe yaşamış halkların 2021 yılında nasıl kutuplaştırıldığına bakın. Hem de üniversitede…
  • Cidden tuhaf. Dillerle iç içe olan insanların vereceği bir karar gibi durmuyor. Bir kurum kendini bu kadar küçük düşürmemeli bence.
  • Dünya üniversiteleri arasında ilk 2 bine bile giremezsiniz bu kafa, bu bağnazlıkla.

İLK DEĞİL

STK’lerin, üniversitelerin ve hatta bakanlıkların organize ettiği etkinlikler daha önce de birçok defa hedef gösterilmelerinin ardından iptal edildi. İzmir’de 2018 yılında Buca Kent Konseyi, Buca Belediyesi Kent Konseyi Eşitlik Meclisi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi İnsan Hakları Topluluğu’nun üniversite içerisinde yapmak istediği, "LGBTİ+ Temel Kavramlar" etkinliği iptal edildi. Yine Yeni Akit’in haberleri ile hedef gösterdiği etkinliğin iptal gerekçesi, “Şikâyet telefonları” oldu. Milli Eğitim Bakanlığı da Ece Vahapoğlu’nun yürütücüsü olduğu ve okullarda uygulamak için MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nden onay aldığı yoga etkinliğini, İslamcıların baskıları nedeniyle durdurdu. MEB, daha önce gericilerin hedef aldığı birçok projeye de benzer bir yaklaşımla engel oldu. Yeni Akit’in, eğitimde cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesi amacıyla başlatılan ETCEP projesine ilişkin, “Sapkın proje” tanımlamasından dört gün sonra MEB, projenin tamamlandığını açıkladı.

10-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş