Arama sonuçları

Yurtlar öğrenciyle birlikte satılıyor

Yurtlar öğrenciyle birlikte satılıyor

Özel okulların öğrencisiyle satışa çıkarılmasının ardından şimdi de yurtlar öğrencileriyle birlikte satılıyor. İnternetten verilen ilanlar arasında Ziraat Bankası’nın sattığı bir yurt da var.

BirGün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre, ekonomik krizin en çok etkilediği alanlardan biri de eğitim oldu. Daha önce ortaya çıkan özel okulların öğrencileriyle birlikte satılığa çıkmasının ardından şimdi de öğrenci yurtlarının satıldığı öğrenildi. Ülkenin birçok noktasındaki yurtlar öğrencileriyle birlikte internetten satışa çıkarıldı. Bu yurtlar içerisinde Ziraat Bankası’nın sattığı bir bina dahi var.

İzmir’de satılığa çıkarılan bir yurtla ilgili şu bilgiler veriliyor: “İzmir Çiğli Katip Çelebi Üniversitesi yakını, full eşyalı, kiracılı işleyen öğrenci yurdu. Yurt binamız 3 katlı olup toplam 20 odalıdır. Yurt binamız 10 yıllığına kiralanmış olup kirası aylık 30.000 TL’dir.”

Yine İzmir’de bulunan başka bir yurtla ilgiliyse şunlar dile getiriliyor: “2008 yılında yapımına başlanan ve 2010 yılında hizmete açılan Buca yerleşkesindeki üniversiteli öğrencilere yönelik kız öğrenci yurt binası devren satılıktır. Bakanlık onaylı ruhsatlı binamız deprem yönetmeliğine tamamen uygundur. 36 oda – 98 yatak kapasiteli yurdumuzun her odasında öğrencilerimize özel lavabosu bulunmaktadır.”

Kırıkkale’de bulunan bir yurtla ilgili ilanda ise şunlar aktarılıyor: “Kırıkkale Üniversitesi kampüsü girişi/Yenişehir’de yükseköğrenim kız öğrenci yurdu. 90 kişilik kapasiteli, 32+6 bağımsız bölüm, yüksek kira getirili, yüzde 100 doluluk.”

Maraş’ta bulunan bir öğrenci apartıyla ilgiliyse şu ifadeler yer alıyor: “Maraş merkezde 90 yatak kapasiteli her odada tuvalet banyo mutfak bulunan ve tüm mobilyaları gayet bakımlı ve düzgün olan apartımız devren satılıktır. Kirası senelik 100 bin TL’dir. Apart yıllardır yüzde 90 ve yüzde 100 dolulukla çalışmıştır.”

İstanbul’da bulunan bir yurtla ilgili ilanda verilen bilgiler ise şöyle: “65 öğrenci kapasiteli, spor salonu, etüt odaları, sinema salonu, eşyalı, öğrencili, tek kişilik odalarda mutfak, Medipol Üniversitesi ve Beykoz Üniversitesi’ne çok yakın yürüme mesafesinde. Alman Türk Üniversitesi’ne de yakın.”

Satılık olan yurtlar dışında öğrencileriyle birlikte devren kiralanan yurtlar da bulunuyor. Isparta’da kiralanan bir yurt ilanında şunlar deniliyor: “Şehir otogarına 100 metre, öğrencilerin en yoğun olduğu İyaş AVM'ye 150 metre konumdadır. Aktif çalışır halde içerisinde öğrencisi hazırdır. Kirası bu sene yıllık 80000 TL'dir. Ruhsatta 62 öğrenci kapasitelidir.”

PANSİYONUN ÜSTÜ YURT YAPILMIŞ

Sakarya’dan verilen ilansa öğrenci pansiyonunun üst katının öğrenci yurdu olarak kullanıldığını açığa çıkardı. İlanda verilen bilgiye göre bu binaya MEB de ruhsat verdi. “Göl manzaralı öğrenci yurdu” başlığıyla verilen ilanda şunlar aktarılıyor: “Öğrenci yurdu, binanın üst 2 katında hizmet vermekte olup alt katla girişleri ayrıdır. Herhangi bir ilişki bulunmamaktadır. MEB onaylı öğrenci ruhsatı dışında ayrıca Sapanca'da yaz turizminde kullanılabilen pansiyon ruhsatı da bulunmaktadır.”

ZİRAAT BANKASI DA YURT SATIYOR

Ziraat Bankası da yurt satmak için ilan verenler arasında bulunuyor. Afyon’da bulunan bir yurdu satılığa çıkaran bankanın verdiği bilgiler şöyle: “5088,39 m² Alanlı Arsa Üzerinde 3.408 m² Alanlı Yurt Binası, 181 m² Kafeterya Binası İle Yasal Evrakı Olmayan 11 m² Güvenlik Binası, 40 m² Müştemilat 165 m² Fırın Yapısı Ve 67 m² Kazan Dairesi Bulunan Üç Katlı Karkas Öğrenci Yurdu Binası Ve Arsası Nitelikli Gayrimenkul. Bu gayrimenkule teklif vermek için tüm Ziraat Bankası Şubelerine başvurabilirsiniz.”

07-02-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş