Arama sonuçları

Yüz yüze eğitim 15 Şubat'ta köy okullarıyla başlayacak

Yüz yüze eğitim 15 Şubat'ta köy okullarıyla başlayacak

Yüz yüze eğitim 15 Şubat'ta köy okullarıyla başlayacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 15 Şubat’ta kademeli de olsa yüz yüze eğitime başlama konusunda ilke kararı aldıklarını açıklamasından okulların açılıp açılmayacağı merak edilmeye başlandı. Bazı hekimlerin bu tarihin erken olduğunu açıklamalarının ardından yüz yüze eğitimin 15 Şubat’ta başlayamayacağı görüşü de dile getirilmeye başlandı. 15 Şubat yerine yüz yüze eğitim için Bilim Kurulu’nun 15 Mart’ı gündeme getirdiği ifade edildi.

AÇILAN KÖY OKULLARI OLACAK

Bu tartışmalar yapılırken gözler bugün toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’ndan çıkacak karara çevrildi. Yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağına ilişkin açıklama da  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi.

Buna göre 15 Şubat'ta yüz yüze eğitim köy okulları ile başlayacak. Diğer tüm kademeler için eğitim uzaktan devam edecek.

Erdoğan, uzaktan eğitim öğretimin temeli olan internete erişimdeki sınırlılığı dikkate aldıklarını ifade ederek şöyle dedi. 

"Köy okullarında 15 Şubat'ta eğitim-öğretimin başlamasını kararlaştırdık. Ancak okulların açıldığı köylerde vaka artışı yaşanması halinde eğitim ve öğretime yeniden ara verilebilecek. Bunu da özellikle söylemek zorundayım. Kovid-19 her şeyden tehlikeli ve önemli. Yavrularımızın kaybına tahammülümüz olamaz."

8 VE 12'LER NE OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim-öğretimin 1 Mart'ta başlaması için hazırlıklara başlanacağını söyleyerek, şu açıklamayı yaptı:

"8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarında ki eğitim öğretimin 1 Mart'tan itibaren başlaması için hazırlıklara başlanacak. Vaka sayılarındaki iyileşmeye paralel olarak 1 Mart'tan itibaren il bazında eğitim öğretimin kademeli başlaması için gereken çalışmalar da yürütülecek. Yine vakaların belirli bir sayının altına düşmesiyle birlikte esnafımıza yönelik kısıtlamaların kademeli olarak gevşetilmesiyle ilgili takvimi de başlatmayı planlıyoruz. Bu vesileyle belediyelerden ve organize sanayi bölgeleri yönetimlerinden İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarının uygulanması hususunda hassasiyet göstermelerini beklediğimizi belirtmek istiyorum."

01-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş