Arama sonuçları

Yüz yüze eğitim: 35 kişilik sınıfta 5 kişi geldi

Yüz yüze eğitim: 35 kişilik sınıfta 5 kişi geldi

Koronavirüs salgınıyla mücadele önlemleri kapsamında derslere çevrimiçi devam eden lise ve ortaokul öğrencileri, dün okullarına giderek sınıfta ders başı yaptı. Öğrenciler derslere maskeli katıldı. Lise öğrencisi Melika Namazı ‘Okulun ilk günü kötüydü, çok sıkıcı geçti. 35 kişilik sınıfta 5 kişi gelmişti’ dedi.

Milliyet Gazetesi'nden Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre, Kovid-19 salgınıyla mücadele sürecinde hazirana ilişkin kademeli normalleşme kapsamında Türkiye genelinde ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitim dün başladı. Geçen hafta tüm ilkokullar ve ana sınıflarında haftada 2 gün, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarda ise haftanın 5 günü tam zamanlı yüz yüze eğitime geçilmişti. Böylelikle tüm kademelerde yüz yüze eğitim, haftada 2 gün olacak şekilde başlamış oldu.

Yüz yüze eğitim öncesinde okullar dezenfekte edildi. Sınıflar ise sosyal mesafenin korunabilmesi için yeniden düzenlendi. Öğrenciler, okul bahçesinde, maske ve mesafe kurallarına uygun şekilde toplandı. İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra ilk ders zili çaldı, öğrenciler öğretmenleri eşliğinde, sosyal mesafe korunacak şekilde ayarlanan sınıflarına alındı. Öğrenciler, derslere maskeli katıldı.

KARNELER 18 HAZİRAN'DA

Türkiye genelinde öğrenciler, 2020-2021 eğitim öğretim yılı karnelerini 18 Haziran’da alabilecek, 2 Temmuz’a kadar da okullardaki telafi programına isteğe bağlı katılabilecekler. İstanbul’daki okulları ziyaret ederek yüz yüze eğitimin ilk gününü gözlemledik. Pazar günkü muhtarlık seçimleri nedeniyle bazı okullarda yüz yüze eğitime başlanmadı bazı okullara da katılım isteğe bağlı olduğu için az sayıda öğrenci geldi. Ayrıca öğrencilerin sadece eğitim için değil sınava girmek ya da staj işlemlerini gerçekleştirmek için de okullara geldiği görüldü. Uzun süre okullarından ayrı kalan öğrencilerin yeniden yüz yüze eğitime başlamalarıyla ilgili lise öğrencilerinin görüşleri şöyle:

"YÜZ YÜZE DAHA İYİ"

Melika Namazı: Uzun zamandır online eğitim alıyorduk o yüzden yüz yüze eğitim almaya geldim. Online eğitime pek girmiyordum yüz yüze eğitim daha iyi. Ama okulun ilk günü kötüydü, çok sıkıcı geçti. 35 kişilik sınıfta 5 kişi gelmişti.

Tuana Naz Keser: Ben online eğitime katılmıyordum. Yüz yüze eğitim başlayınca biraz okulda vakit geçirmek istedim. Uzun zaman sonra okulu ve arkadaşlarımı özlemiştim. Ama pek ders işlenecek bir ortam yok. Çünkü çok az kişi gelmiş. Katılan kişiler olursa belki bundan sonra da gelirim.

Efe Kayar: Bugün İngilizce sınavımız vardı. O yüzden geldim. Ayrıca eğitim başladı ama haftada iki gün olacak şekilde her sınıfın günleri farklı. Bence yüz yüze eğitimin başlaması iyi oldu. Arkadaşlarımı yüz yüze görmek daha iyi. Bazı hocalarımla da ilk defa yüz yüze tanışmış oldum.

Asım Sami Gür: Online eğitim pek verimli değildi. Olmamış gibiydi. Bugün okuldayım ama hiç dersimiz olmadı. Sadece staj defteri imzalatmaya geldim.

Berre Turan: 12. sınıftayım. Bizim için staj zorunlu ama pandemi nedeniyle staj yapacak yer bulamıyoruz. O yüzden de bu süreyi geçirmek için okula geliyoruz. Zamanı doldurup mezun olmaya çalışıyoruz sadece.

08-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş