Arama sonuçları

Yüz yüze eğitim başlayamadan ertelemeler geldi

Yüz yüze eğitim başlayamadan ertelemeler geldi

15 Şubat’ta köy okullarının yanı sıra bağımsız anaokulları ve özel öğretim gerektiren kurumlardaki öğrenciler için ikinci dönem yüz yüze eğitim ile başlayacak. Vaka sayılarına göre de okullarda yüz yüze eğitime devam edip etmeme kararı alınacak. Kalan sınıflar için ikinci dönem uzaktan eğitim ile başlayacak.

YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLAMADAN ERTELENDİ

Ancak hem kar yağışı hem de koronavirüs vakalarındaki artış yüzünden yüz yüze eğitim ertelenmeye başladı. İlk haber Zonguldak’tan geldi. Zonguldak’ta yoğun kar yağışı beklendiğinden 15 Şubat pazartesi günü başlaması planlanan yüz yüze eğitim 1 gün süreyle ertelendi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, kentte yoğun kar yağışı, buzlanma ve don olayı beklendiğinden ağır kış koşullarının olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi amacıyla yüz yüze eğitime yönelik karar aldı.

ÇANAKKALE'DE DE 1 GÜN ERTELENDİ

Çanakkale'de kar yağışı nedeniyle il genelinde okullarda yarın yüz yüze eğitim yapılamayacak.

Valilikten yapılan açıklamada, şöyle denildi: "İlimiz genelinde Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı resmi ve özel okullardan/kurumlardan yüz yüze eğitim yapanlar için eğitim öğretime 15 Şubat Pazartesi günü için 1 gün süreyle ara verilmiştir."

Açıklamada, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli çalışanlar ile hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı duyuruldu.

SAKARYA'DA KAR ENGELİ

Sakarya'da etkisini artırması beklenen kar nedeniyle yarın eğitime bir gün ara verildi.  Vali Çetin Oktay Kaldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

"Etkili olan ve yarın da devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle ilimiz genelinde Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı resmi ve özel okul ve kurumlardan, yüz yüze eğitim yapanlar için eğitim ve öğretime, 15 Şubat Pazartesi günü için 1 gün süreyle ara verilmiştir."

Yine kar nedeniyle eğitime ara verilen iller arasında Edirne, Tekirdağ, Balıkesir, Kastamonu, Uşak, Bartın, Karabük, Sinop, Kütahya da bulunuyor.

BURSA'DA 2 GÜN ARA

Bursa Valiliği, bazı okullarda yarın başlaması planlanan yüz yüze eğitimin, yoğun kar yağışı nedeniyle 2 gün ertelendiğini bildirdi. Kocaeli Valiliği de bazı okullarda yarın başlaması planlanan yüz yüze eğitimin, kar yağışı nedeniyle 2 gün ertelendiğini bildirdi.  Düzce Valiliği, bazı okullarda yarın başlaması planlanan yüz yüze eğitimin, kar yağışı nedeniyle 2 gün ertelendiğini bildirdi.  Bolu Valisi Ahmet Ümit, yarın bazı okullarda başlaması planlanan yüz yüze eğitimin 2 gün ertelendiğini duyurdu.

İSTANBUL'DA 2 GÜN ERTELEME

İstanbul Valiliği de 17 Şubat'a kadar yüz yüze eğitimin ertelendiğini duyurdu. Yalova da eğitime iki gün ara veren iller arasında.

VAKA SAYISI ARTINCA

Bu arada koronavirüs vaka sayılarının artması nedeniyle de Uşak Eşme’deki Karaahmetli ve Armutlu köylerinde yüz yüze eğitim henüz başlamadan ertelendi.

 

14-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş