Arama sonuçları

Yüz yüze eğitim hangi sınıflarda başlayacak? 1’ler öncelikli mi?

Yüz yüze eğitim hangi sınıflarda başlayacak? 1’ler öncelikli mi?

Yüz yüze eğitim hangi sınıflarda başlayacak? 1’ler öncelikli mi? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların yüz yüze eğitime geçmesi ve hangi sınıfların öncelikli başlayacağı konusunda tek başına Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) karar veremeyeceğini söyledi.

Bakan Selçuk yeni öğretim yılının açılışı ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Bakan Selçuk, 21 Eylül’de okulların yüz yüze eğitime geçeceği açıklaması hatırlatılarak, öncelikle hangi kademelerde yüz yüze eğitimin başlayacağı sorusuna şu yanıtı verdi:

YÜZ YÜZE EĞİTİM HANGİ SINIFLARDA  BAŞLAYACAK? 1’LER ÖNCELİKLİ Mİ?

Bilim Kurulu üyelerine bu sorular yöneltiliyor. Bizim de tavsiyelerine uyduğumuz kurul ya da Sağlık Bakanlığı’ndan söz ediyoduz. Bunun çok net ve belirlenmiş bir cevabının aylar öncesinden olamayacağı o günkü koşullara göre belirleneceği söyleniyor.

Biz 1 sene önce net olarak okullar şu tarihte açılacak diyorduk ama şimdi bunu MEB tek başına karar alıp söylemesi, işbirliği içinde alınacak karar olmasından dolayı mümkün değil. Biz çocukların yüz yüz eğitim almasını çok istiyoruz. Bunun için de hazırlık yaptık. Salgının seyrine ilişkin rakamlar yayımlanıyor. Buna göre de ne zaman hangi zamanlarda kademelerde açılacağına kurul karar verecek.

Bilim Kurulu'nun tavsiyesiyle küçük sınıflarla ilgili başlama noktasında çok daha kararlıyız. Bu (1. sınıf) çocukların akademik ihtiyacı elbette var ama ilk önce manevi ve duygusal ihtiyaçları var. Bunu karşılamak için de öğretmeniyle az da olsa, her gün tam zamanlı olmayabilir ki 'seyreltilmiş, kademeli' dediğimiz şey biraz bununla da ilgili. Bir şekilde tanışsınlar.

‘AÇMAYIN’ DERLERSE BİZ ‘AÇIYORUZ DİYEMEYİZ

Sağlık Bakanlığı okulların açılmasında sorun yok dese, biz açarız. Ama biz tersini yapıp kurul ve sağlık Bakanlığı’nın kararına rağmen “açıyoruz” deme durumumuz söz konusu değil. Biz hiçbir çocuğumuzu ya da öğretmenimizi riske atan bir karara imza atmayız. Bizim ödevimiz çocukların sağlık içinde eğitimini almasıdır.

21 Eylül’de belirli sınıflarda yüz yüze eğitimi başlatacağız. Salgının seyri ile ilgili sürekli bir değerlendirme olduğu için durumumuzu dikkate alacağız. '21'inde hangi sınıflar açılacak?' Bu spekülasyonlar hep yapılıyor. Sadece resmi kaynaklardan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sitesinde ne yazıyorsa odur."

İLKOKUL İÇİN YÜZ YÜZE EĞİTİM NEDEN ÖNEMLİ?

İlkokul öğrencileri için yüz yüze eğitimin neden önemli olduğunu da Bakan Selçuk şu sözlerle anlattı:

"İlkokul çocuğunun bir öğretmenin bakışına ve dokunuşuna öğretmenle olan manevi bağına çok önem veriyoruz. Hayatında okul ve ilkokul ortamında bulunmamış ilk kez bu anlamda bir öğretmenle muhatap olacak sınıfta ne nasıl yapılır, düzen nasıl çalışır, bunların hiçbirini bilmeyen bir çocuktan söz ediyoruz. Ailelerin müthiş heyecanı var. Acemilikleri var ve tam da bu nedenle ve Bilim Kurulu tavsiyesiyle biz küçük sınıflarla ilgili başlama noktasında çok daha kararlıyız. Çünkü bu çocukların akademik ihtiyacı elbette var ama ilk önce manevi ihtiyacı var. Bunu karşılamak için öğretmeniyle az da olsa, her gün tam zamanlı olmayabilir, seyreltilmiş kademeli dediğimiz şey bununla ilgili, bir şekilde bir tanışsınlar. Tanıştığı kişiyle ilkokul 2. 3. sınıf öğrencisinin canlı derste görüşmesi başka tanımadığı kişiyle görüşmesi başka olur. Velilerimiz çok yoruldu, bunun farkındayız. Öğretmenlerimizin büyük çoğunluğu, 'Biz okulda olmak istiyoruz. Ne gerekirse çalışmak istiyoruz. Ulaşamadığımız öğrenciye nasıl ulaşırız? Sürekli sorulan sorular bunlar. Öğretmen arkadaşlardan memnunum çünkü bu süreçte milletimizin zor zamanında bu işe sahip çıktılar. Sahip çıkmaya devam ediyorlar. Okula gitmek istemiyor öğretmenler ifadesi çok manasız geliyor. Çünkü öğretmenlerimizin çabası ve gayretini biliyorum. Bu nedenle de müteşekkirim

29-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş