Arama sonuçları

Yüz yüze eğitim: Her okula göre farklı uygulama mı var?

Yüz yüze eğitim: Her okula göre farklı uygulama mı var?

1 Mart tarihinde ilkokul 1, 2, 3 ve 4’ncü sınıf öğrencilerinin yanı sıra 8 ve 12’ler için de başlıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla tüm illere gönderilen yazıya göre yüz yüze eğitimin nasıl yapılacağını da belli. Bu kurallar hem resmi hem de özel okullar için geçerli. Buna göre ilkokul, 8 ve 12’ler haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapacak.

Bu sınıfları kapsayan yüz yüze eğitim seyreltilmiş şekilde sadece haftada 2 gün olacak. İlkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarındaki yüz yüze ve uzaktan eğitimlerde bir ders 30 dakika, teneffüsler ise 10'ar dakika olacak.  12. sınıflarda seyreltilmiş sınıf uygulamasıyla yüz yüze haftada 2 gün olacak. Dersler ise haftada en az 16, en fazla 24 saat olacak şekilde eğitim kurumu müdürlüklerince belirlenerek,  planlanacak.

YÜZ YÜZE EĞİTİMDE KURAL HER OKULA GÖRE DEĞİŞİR Mİ?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yüz yüze eğitimle ilgili kuralı bu.

Peki bu kural her okul için farklı olabilir mi?

Yanıtı hayır, ama uygulamada hiç de öyle değil. Özel okullar bu sınırlamaları kaldırıyor.

MEB YAZISINI TANIYAN YOK

Bazı okulların velilerine gönderdikleri yazıyı gördüğünüzde bu kuralın hiçe sayıldığı görülüyor. Haftada 3 gün de 5 gün de öğrencisini okula çağıran özel okullar var. Okulların velilere yolladıkları bilgilendirme notlarında okullarda öğrencilerin daha fazla zaman geçirmelerini istedikleri belirtilirken, sadece öğrencilerin 2 gün okulda yüz yüze eğitim alabilecekleri belirtilmiyor.

Bu durumda devlet okullarında ve kurallara uyan bazı özel okullarda gruplara ayrılan öğrenciler için yüz yüze eğitim sadece haftada 2 gün iken bazı özel okullarda ise tüm günler olacak.

VELİLER BİZDEN DE BEKLİYOR

Konuştuğumuz okul yöneticileri kurallara uyulmadığını söyleyerek şunları anlatıyor:

“En az 3 gün öğrencilerini okullara çağıran bazı özel okullar var. Oysa bakanlığın yazısı açık ve net. Seyreltilmiş diyor, öğrenciler 2 gün yüz yüze eğitime gelecek diyor. Ama bu kurala uymayan çok okul var. Bu durumda velilerle karşı karşıya kalıyoruz, ‘Siz de o okullar gibi her gün çocuğu okula çağırın’ diyorlar.

OKULLAR ARASINDA HAKSIZ REKABET

Kuralın açık ve net olduğunu söylüyoruz ama gördüğünüz gibi bu kurala uyan sadece devlet okulları ile bazı özel okullar var. Bu okulların yaptıkları saklı değil, neden bakanlık görmezden geliyor anlayabilmiş değiliz. Bir yandan veliler ile sorun yaşarken bir yandan da haksız rekabet ile karşı karşıya kalıyoruz. Bakanlığın denetimleri tam yapmasını bekliyoruz.

24-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş