Arama sonuçları

Yüz yüze eğitim için önlem alınsın

Yüz yüze eğitim için önlem alınsın

Yüz yüze eğitimin başlamasına günler kala Veli-der, okulların yüz yüze eğitime hazır hale gelmesi ve sürdürülebilir eğitim çağrısıyla eylem gerçekleştirecek. Veli-der Başkanı Yılmaz, “Eğitim eksiklerle başlayacak” dedi.

BirGün'den Seda Balmumcu'nun haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), 6 Ağustos’ta yüz yüze eğitimin başlayacağına ilişkin açıklamasının ardından veliler okullarda yeterli tedbirlerin alınmasını istedi. Öğrenci Veli Derneği (Veli-der), yaklaşık 18 milyon öğrencinin başlayacağı okulların yüz yüze eğitime hazır hale gelmesi ve sürdürülebilir eğitim çağrısıyla bugün saat 13.00’te Sultanahmet’te İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önünde açıklama yapacak.

"OKULLARIN HAZIRLIKLI OLMADIĞINI GÖRDÜK"

Yüz yüze eğitimin yeterli önlemlerle başlatılması talebiyle haftalardır kampanyalar düzenleyip çok sayıda okulun önünde eylemler yapan Veli-der, MEB’in okulları hazır hale getirmediğine dikkat çekecek. Tüm veli ve öğretmenleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önüne çağıran Veli-der Başkanı Ömer Yılmaz, Bakanlığın okullardaki çalışmalarını gözlemlediklerini dile getirdi. Yılmaz, yaptıkları gözlemlere ilişkin şunları söyledi:

“Pandemiye yönelik taleplerimizin hiçbiri yapılmadı. Sınıf mevcudunun azaltılmasını istemiştik. Bu yapılmamış, yeni derslikler açılmamış. Aşı kararsızlığı ya da aşı olmak istemeyen öğretmenler için bir sistem kurulmuş ama nasıl yapıldığına dair bize bilgi verilmedi. Sınıfların havalandırılmasını bırakın, birçok okulda pencerelerin açılmadığını biliyoruz. Okullara giriş çıkışların düzenlenmesine ilişkin çalışma yok.” “Yeni açılacak sınıflara öğretmen ataması ya da ikili eğitime geçmeyle ilgili bir çalışma yok” diyen Yılmaz, ek hizmet çalışanlarına ilişkin bir atama yapılmadığının da altını çizdi. Yılmaz, şöyle konuştu: “Bakan ne kadar ‘hazırlıklıyız’ dese de okulların hazırlıklı olmadığını gördük. Bu şekilde okullarda nasıl eğitim verilecek, şüpheliyiz. Talebimiz bu şartlar yerine getirilerek yüz yüze eğitimin sağlanması. Yeni eğitim öğretim dönemine eksikliklerle başlıyoruz. Herkes tedirgin. Kalabalık sınıflarda eğitim verecekleri için tedirginler. Özellikle kalabalık okullarda çok büyük sorun olacak. Bakanlık herhalde yaşayıp görerek müdahale edecek.”

Velilerin de kendilerini ve 12 yaşının üstündeki çocuklarını aşılatarak sürece katkı sağlayabileceğini vurgulayan Yılmaz, “Veliler, bu süreçte okullarını alınması gereken önlemler konusunda belirttiğimiz talepler doğrultusunda uyarsınlar” dedi.

03-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş