Arama sonuçları

Yüz yüze eğitim: Kararı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklanacak

Yüz yüze eğitim: Kararı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklanacak

Bugün ilkokul, 8 ve 12’nci sınıflar için yüz yüze eğitim başlayacaktı. Ancak önce valililikler ardından da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yüz yüze eğitimin 2 Mart’a ertelendiğini duyurdu. Açıklamalarda bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak kabine toplantısının ardından kararın netleşeceği belirtildi. Bu açıklamalara göre de illerde risk durumuna göre yüz yüze eğitime hangi illerde geçileceği açıklanacak.

İLLER 4 RİSK GRUBUNA AYRILACAK

Sağlık Bakanlığı’nın her hafta açıkladığı haritaya göre iller koronavirüs vakalarına göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olmak üzere 4 farklı risk grubuna göre sınıflandırılıyor. Bu sınıflandırma ise hangi illerde eğitim dahil olmak üzere normalleşmeye geçileceğini belirliyor. “Yerinde karar” uygulamasına göre de illerin valilikleri bu kriterleri dikkate alarak yüz yüze eğitime devam ya da ara verme kararı verecek.

VALİLER KARAR VERECEK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da bundan sonra yerinde karar dönemine geçileceğini ve okulların yüz yüze eğitim, kapanma, yüz yüzü sınavların yapılması gibi kararları valiliklerin alacağını söylemişti.

İLK KARARI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Bugün ise illerin risk haritalarına göre hangi illerde yüz yüze eğitime geçileceği kararı bakanlar kurulu toplantısında alınacak ve ilk açıklamayı da Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.

YÜZ YÜZE SINAVLAR 8 MART’TA BAŞLAYACAK

Bu arada liselerin birinci dönem yapılamayan yüz yüze sınavları da 8 Mart’tan itibaren gerçekleştirilmeye başlanacak.  Bu sınavlar 1 Mart’tan itibaren yapılmaya başlanacaktı. Ancak 1 Mart’ta yüz yüze eğitime geçilmediği için de sınavlarla ilgili karar 1 hafta ertelenmiş oldu. Bu erteleme ise veliler ve öğrenciler tarafından eleştiri ile karşılanınca Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk gecikme için özür dilemişti.

01-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş