Arama sonuçları

Yüz yüze eğitim kararı veliye mi bırakılıyor? İstemezse çocuğunu okula yollayamayacak mı?

Yüz yüze eğitim kararı veliye mi bırakılıyor? İstemezse çocuğunu okula yollayamayacak mı?

Yüz yüze eğitim kararı veliye mi bırakılıyor? İstemezse çocuğunu okula yollayamayacak mı? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitimde velilerin zorlanmayacağını söyledi. Bu durumda çocuğunu yüz yüze eğitime yollayıp yollamama kararını veliler mi alacak? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) çocukları okula yollamayı "isteğe bağlı" yaparsa bu karar acaba kız çocukları ile çalıştırılan çocukların eğitim hayatlarının tamamen sona ermesine yol açmaz mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitim çalışmaları ve yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarına ilişkin düzenlediği toplantıda yüz yüze eğitime geçildiğinde seyreltilmiş bir müfredat uygulanacağını söyledi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM KARARI VELİYE Mİ BIRAKILIYOR? İSTEMEZSE ÇOCUĞUNU OKULA YOLLAMAYACAK MI?

Yüz yüze eğitimin tercihe bağlı olup olmayacağının sorulması üzerine Selçuk, şu yanıtı verdi: "Bu sadece eğitsel bir problem değil, sosyolojik bir problem aynı zamanda. Bu yüzden de biz velileri zorlayarak 'Herkesin bir mecburiyeti olacaktır' cümlesini kurmayız. Bunun hukuksal alt yapısını oluşturuyoruz. Bu sıradan bir durum değil, genel bir afet durumu. Salgın döneminde velilerimiz diyelim ki ailesinde kronik rahatsızlığı olan birisi veya başka bir sorun var. Velinin insiyatifinin dikkate alınması söz konusu."

SEYRELTİLMİŞ MODEL NASIL OLACAK?

Yüz yüze eğitimde ‘seyreltilmiş model’in nasıl olacağının sorulması üzerine şöyle dedi:

"Yüz yüze eğitime geçildiğinde de günler seyreltilecek, müfredat içeriği seyreltilecek ki bunlar bitti, yapıldı ve elimizde hazır. Çocukların sorumluluğu da bu seyreltilmiş müfredattan olacak. Yani genel olarak hepsinden sorumlu olacak şeklinde bir bakış açısı söz konusu değil."

UZAKTAN EĞİTİMDE ÖLÇME NASIL OLACAK?

Ölçme ve değerlendirme ilgili gerekli bilgilerin bir hafta içerisinde netleşeceğine değinen Selçuk, şunları söyledi:

"Geçen dönem öğrencilerimizin muaf olduğu ya da devamla ilgili herhangi bir şartın aranmadığı, bir sınav ile yoklamanın yapılmadığı bir durum söz konusuydu. Şimdi artık uzaktan eğitim çok daha profesyonelce, alt yapısı çok daha güçlü bir şekilde yapıyoruz. Dolayısıyla ölçmeyle ilgili beklentimiz, çocukların izlediklerinden, televizyonda ve EBA'daki canlı derslerden sorumlu olacakları şekilde bir gidişat söz konusu."

29-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş