Arama sonuçları

Yüz yüze eğitim kararını kim verecek?

Yüz yüze eğitim kararını kim verecek?

2021-2022 eğitim öğretim yılı 6 Eylül’de başlıyor. Ancak yüz yüze mi yoksa geçen yıl olduğu gibi uzaktan mı başlayacak sorusunun yanıtı aranıyor. Bu yanıt da  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak kabine toplantısında verilecek. Aynı şekilde başta öğretmenler olmak üzere eğitim çalışanlarına aşı zorunluluğu da toplantıda konuşulacak bir başka gündem maddesi olacak. Ancak bugün yapılması beklenen toplantı bakanların yangın ve sel bölgelerinde olması nedeniyle ertelendi.

Türkiye, koronavirüs salgını süresince OECD ülkeleri arasında okullarını en uzun kapalı tutan ikinci ülke oldu. Öğrenciler, 1.5 yılın büyük bölümünü uzaktan geçirdi. 2021-2022 öğretim yılının ise nasıl başlayacağına ilişkin karar bugün verilecek.  Milli Eğitim Bakanı olarak atanan Mahmut Özer’in ilk açıklaması ise “Artık okulları kapalı tutma lüksümüz yok, yüz yüze eğitime geçilmesi ilk önceliğim” olmuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da geçen hafta Bilim Kurulu toplantısı ardından “Artık aşı var” diyerek, okulların yüz yüze eğitime geçeceğini duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yüz yüze eğitim ile ilgili kararın bugün yapılacak kabine toplantısında alınacağını açıklamıştı.

ÖĞRETMENE VE ÖĞRENCİYE AŞI DA KONUŞULACAK

Aynı şekilde öğretmen ve öğrencilere aşı zorunluluğu konusunun da toplantıda ele alınması bekleniyor. Bazı işyerleri ve bazı özel okullar öğretmenler başta olmak üzere eğitim çalışanları için aşının zorunlu olacağını söyleyerek, aşı olmayanları işten çıkaracaklarını açıkladı.

Eğitim sendikaları ile hukukçular ise aşı zorunluluğunun getirelemeyeceğini bunun anayasaya aykırı olduğunu belirtiyor.

DÜZENLİ PCR TESTİ İSTENECEK

Sağlık Bakanı Koca da yaptığı açıklamada eğitim ve iş hayatının sekteye uğramaması için aşının olmazsa olmaz kural haline gelmesi gerektiğini, aşı olmayanlar ise düzenli olarak PCR test sonuçlarının negatif olduğunu göstermeleri gerektiğini söylemişti. Koca, “Özellikle öğrenci velileri ya aşılarını tamamlayacaklar ya da hastalık taşımadıklarını düzenli olarak kontrol ettirmek zorunda olacaklar. Bunun detaylarını ilan edeceğiz” demişti. Bu sözler ise tepkiyle karşılanarak, aşı zorlamasının olamayacağı ifade edilmişti.

 

16-08-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş