Arama sonuçları

Yüz yüze eğitim mi yoksa uzaktan eğitim mi? Aile mi karar verecek?

Yüz yüze eğitim mi yoksa uzaktan eğitim mi? Aile mi karar verecek?

Yüz yüze eğitim mi yoksa uzaktan eğitim mi? Aile mi karar verecek? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ailelerin tercihine göre, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinden başlayarak okulların eğitim öğretime açılacağını açıklamasıyla okula göndermede kararın veliye bırakılacağı anlamına mı geliyor?

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı konuşmada okulların açılmasıyla ilgili bilgi de verdi. Yeni dönemde hem uzaktan hem de yüz yüze eğitimin birlikte gerçekleşeceğini söyleyen Erdoğan’ın sözleri şöyle:
“Yeni dönemde  eğitim öğretime salgın şartlarının da dikkate alınarak hem yüz yüze eğitimi hem de uzaktan eğitimi birlikte gerçekleştireceğimiz bir sistemle devam edeceğiz. Buranın altını çiziyorum, ailelerin tercihine göre, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinden başlayarak okullarımızı eğitim öğretime açıyoruz. Bu uygulama salgının seyrine göre şehirlerimizde farklılık gösterebilecektir. Çocuklarımızın eğitim öğretim hayatlarının aksamadan devam etmesi tek gayemizdir."

YÜZ YÜZE EĞİTİM Mİ YOKSA UZAKTAN EĞİTİM Mİ? AİLE Mİ KARAR VERECEK?

Bu açıklamaya göre çocuklarını okula gönderip göndermeme kararı velilere mi bırakılacak? İsteyen veli çocuğunu okula yüz yüze gönderecek, isteyen veli ise evde uzaktan eğitim almasını mı sağlayacak? Bu durumda çocuklar okulda yüz yüze eğitimde Kovid-19’a yakalanırsa sorumlusu veli mi olacak? Çocuğunu okula gönderdiği için risk tamamen veliye mi yüklenecek?

 

BENZER AÇIKLAMAYI BAKAN SELÇUK DA YAPMIŞTI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz 28 Ağustos’ta yeni öğretim yılıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında yüz yüze eğitimde velilerin zorlanmayacağını söylemişti. Yüz yüze eğitimin tercihe bağlı olup olmayacağının sorulması üzerine Selçuk, şu yanıtı vermişti: "Bu sadece eğitsel bir problem değil, sosyolojik bir problem aynı zamanda. Bu yüzden de biz velileri zorlayarak 'Herkesin bir mecburiyeti olacaktır' cümlesini kurmayız. Bunun hukuksal alt yapısını oluşturuyoruz. Bu sıradan bir durum değil, genel bir afet durumu. Salgın döneminde velilerimiz diyelim ki ailesinde kronik rahatsızlığı olan birisi veya başka bir sorun var. Velinin insiyatifinin dikkate alınması söz konusu."

Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un bu açıklamaları çocuğunu yüz yüze eğitime yollayıp yollamama kararının velilere mi bırakılacağı sorusunu akla getiriyor.

KIZ ÇOCUKLARI VE ÇALIŞTIRILAN ÇOCUKLAR

Peki çocukları okula yollamak "isteğe bağlı" olursa  bu karar acaba kız çocukları ile çalıştırılan çocukların eğitim hayatlarının tamamen sona ereceği anlamına gelecek mi?

OKULLARIN AÇILIŞI ŞEHİRLERE GÖRE DEĞİŞECEK

Erdoğan’ın açıklamasında bir başka nokta da uygulamanın salgının seyrine göre şehirlerde farklılık göstereği yönünde. Bunun anlamı salgının görülmediği yerlerde okulların açılabileceği, daha yoğun olduğu yerlerde de yüz yüze eğitim yerine uzaktan eğitimin süreceği anlamına geliyor.

07-09-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş