Arama sonuçları

Yüz yüze eğitimde 10 hafta nasıl geçti?

Yüz yüze eğitimde 10 hafta nasıl geçti?

2021/2022 eğitim öğretim yılının ilk ara tatili başladı. Yüz yüze eğitimde ise 10 hafta geçti. Öğrenci Veli Derneği’nin (Veli der) “Salgında Yüz Yüze Eğitimde Ara Tatil Dönem Raporu”na göre salgında yüz yüze eğitimde en az 22 eğitim emekçisi Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi. Yüz yüze eğitimin 10’uncu haftasını doldurduğu hatırlatılan raporda, 6 Eylül’ den bu yana yüzlerce sınıfın karantinaya alındığının altı çizildi.

Yüzlerce eğitim emekçisi ve öğrenciye pozitif tanısı konduğuna dikkat çekilen açıklamada, geride kalan 10 haftada yaşananlar özetle şöyle sıralandı:

10 HAFTADA NELER YAŞANDI?

►Ek derslik, yeterli sayıda okul yapımı sağlanmadı. Yeterli öğretmen ataması yapılmadı. Ders süreleri kısaltılmadı. Sınıflar seyreltilmedi. Hijyen, fiziki mesafe, havalandırma ile ilgili önlemler alınmadı. Salgında yardımcı personel sayısı daha da artırılması gerekirken İŞKUR tarafından MEB’ e yalnızca 42 bin kadro ayrıldı.
►Yüz yüze eğitimde alınması gereken önlemler için ayrılmayan kaynaklar salgının başından itibaren olduğu gibi ‘ekonomik öncelikler’ için kullanıldı.
►4 Eylül tarihinde 2017’de yayınlanan yönetmelik kaldırılarak yükseköğretim yurdu bulunan kimi vakıf ve derneklerin desteklenmesi için yeni yönetmelik yayınlandı.
►MEB’in verileri ile en az 170 bin öğretmene ihtiyaç varken yalnızca 15 bin öğretmen atamasının yapılacağı haberi açıklandı.
► MEB, 2020-2021 istatistikleri açıklandı ve kamu okullarında derslik başına düşen öğrenci sayısı 25,5 iken özel okullarda 9,4 olduğu verileri paylaşıldı. Son bir yılda öğrenci sayısının 155 bin 938 azaldığı yer aldı.

13-11-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş