Arama sonuçları

Yüz yüze eğitimde sıra 2’nci sınıflarda mı?

Yüz yüze eğitimde sıra 2’nci sınıflarda mı?

Yüz yüze eğitimde sıra 2’nci sınıflarda mı? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk birinci sınıflarda ilk uyum haftasının ardından haftada 1 gün olan okula gelme sayısının haftada 2 güne çıkacağını hatırlattı. Selçuk, “Net olarak söylüyorum 2 gün yetmez. Keşke okulları hemen açabilsek” dedi.

Katıldığı bir televizyon programında Selçuk gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. İşte Selçuk’un konuşmasından satır başları:

YÜZ YÜZE EĞİTİMDE SIRA 2’NCİ SINIFLARDA MI?

İlla uzaktan eğitim olsun diye istemiyorum. Benim açımdan çocukların ilk ihtiyaçları duygusal bağ. Öğretmenleriyle, arkadaşlarıyla bir bağ kurma. Bu çocuklarımızın duygusal ihtiyacını halledelim. Diğerlerini yaparız. Asıl önemli şey okumayla ilgili okuduğunu anlama. Okuma dediğiniz şey 2 aylık bir şey.

 

VELİLER ENDİŞELİ OLMASIN

Veliler rahat etsinler bunu biz hallederiz. Yaz boyunca çocuklara okuma yazma içeriği verdik. Neye hazırlandığını görsün, neyle karşılaşacağını görsün. Bütün bunlarla ilgili öğretmeniyle oynasın. Bütün bu süreçler aslında bizim hep çocukları, velileri hazırlamamızla ilgiliydi. Hiç şüphe etmesinler biz bunu yaparız.

 

İKİNCİ SINIFA GEÇEN ÇOCUKLAR NE OLACAK?

Bu çocuklarımız işin temelini aldılar. Fakat eksik kaldıkları yerlerde bu çocuklarımızı ilk önce yüz yüze eğitime almak istiyoruz. 2. sınıfları okula almak için çalışmamız var.

HANGİ SINIFLAR AÇILACAK?

Bilim Kurulu'nun öneri paketi oluyor. Sağlık Bakanlığı bir çalışma yapıyor. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde istişare yapılıyor. Daha önceki yıllarda biz arkadaşlarla oturup şu tarihte açılsın diyebiliyorduk. Şimdi bu iş bütünsel bir iş. Bu süreçte Sağlık Bakanımızın, Kabine'de yapacağı sunumun sonucunda ortaya çıkan tabloda önümüzdeki sürece baktığımızda ‘Şu şu sınıflar açılabilir’ önerisi geliyor. Bizim de önerimiz geliyor. Bunun doğrultusunda adımları atıyoruz. AB ülkelerine bakın tüm öğrencileri, bütün sınıfları alıyorlar. Bu da bir tercih ama biz Türkiye'de benzer koşullara sahip ülkelerin yaptığı gibi tamamını alalım istemiyoruz. Kontrollü gidelim istiyoruz. Aşama aşama sınıf sınıf gidelim istiyoruz. Herhangi bir risk olsun istemiyoruz.

Velilerimizin evinde televizyon varsa, EBA TV bizim her çocuğumuzun buluştuğu ortak paydadır. Bazı evlerde birden fazla kardeş olduğu için aynı saatlerde izlemeleri gerekebilir. Bunun için sürekli tekrarlar koyuyoruz.

 

EĞİTİMDE DİJİTAL PLATFORM

Dünya Bankası'ndan 160 milyon dolarlık bir proje aldık ve 1 buçuk sene içerisinde Türkiye'nin eğitimde dijital bir platformu tamamlanmış olacak. Yeni şeyler gelecek. Mesela kişiye özel eğitim, öğretmenler için bireyselleştirme, öğrenciler için. Öğrenci 'Okulda şunu almak istiyorum, okul dışında bunu' diyecek. Okul dışında dünyanın da gidişatına bağlı olarak karma bir yapı. Ama bizim esasımız yüz yüze eğitim.

BULAŞ RİSKİNİN EN YÜKSEK OLDUĞU GRUP LİSE

Bilim Kurulu'nun raporları bulaş riskinin en yüksek olduğu grubu lise olarak görüyor. Dolayısıyla bizim en yüksek gruptan başlamamız riskli. Biz bu çocuklarımızın kaygısını azaltmak için destekleme eğitim kurslarında öğrencilerimiz yüz yüze eğitim alıyor. Küçük gruplar halinde geliyorlar böylece riski azaltıyoruz.

Özel eğitimli çocuklarımızı en erken düşünüyoruz çünkü onların sınıfları çok tenha. Araç gereçleri var özel, onlar evde yok. Kafamızda birden fazla takvim var. Risk azalttıkça açacağız.

EBA'YA YAPILAN SİBER SALDIRI

Salgın döneminde uzaktan eğitimin yapılması konusunda öğreniyoruz. Dünyada 5-6 tane ülke yol almış durumda. Bunun içinde Türkiye'de yer alıyor. Tekil olarak her zaman sorun olur. İlerde de olur. Hiçbir zaman sorun olmayacak gibi bir garanti veremem. Twitter kapandı ulaşılamadı gibi durum oluyor mu? Oluyor. EBA'da da olur. Bunun olmaması için gayretimiz. Bu saldırının nereden geldiğinin çok teknik detayları var. Nedenini tabi ki öğrendik.

Salı günü birden bire yüzbinlerce kişi aynı anda girdi. Belirli saatler arasında belirli sınıfların girmesini bekliyoruz. Bir anda yüklenme oldu. Diğer yandan saldırılar meydana geldi. Hepsi sebep oldu. Öğleden sonra zaten geri açıldı.

İnternet mimarisi açısından dünyadaki birçok uzmandan farklı öneriler oluyor., Onları da yaptıkça iş daha kolaylaşacak. Teknik altyapıyı geliştiriyoruz, iyileştiriyoruz.

18 milyon öğrencinin ya da yarısını aynı anda yüklesek emin olun bankacılık sistemi zora girer. Bu bir uzmanlık alanı. 'Niye böyle yapmadılar?' gibi bir şey değil. Gerçekten çok iyi uzmanlarımız var. Hocalarımız var. Onlara danışıyoruz yapıyoruz.

Dünyanın ya da Avrupa'nın hangi ülkesinde böyle bir altyapı var? Hiçbir ülkede yok. Nüfusun tamamını aynı anda online yapan bir sistem. Bu kadar da açık bir konu aslında.

SINAVLAR YÜZ YÜZE OLACAK

Eskiden okulda sınavlar nasıl yapılıyorsa öyle olacak. Okulun içinde okul yönetimleri bu sınavları organize edecek. Sınav yüz yüze olacak.

24-09-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş