Arama sonuçları

Yüz yüze eğitimi ‘veli tercihine’ bırakmak hangi riskleri taşıyor?

Yüz yüze eğitimi ‘veli tercihine’ bırakmak hangi riskleri taşıyor?

Yüz yüze eğitimi ‘veli tercihine’ bırakmak hangi riskleri taşıyor? Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım çocukları okula göndermenin veli tercihine bırakılmasının hatalı bir karar olduğunu söyledi.

21 Eylül’de okul öncesi ve 1’ler ile başlayan yüz yüze eğitimin kapsamı 12 Ekim’den itibaren genişledi. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) çocuklarını okula gönderip göndermeme kararını velilerin tercihine bıraktı. Bu öğrenciler devamsız da sayılmayacak.  

Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, 18 milyon öğrenciden 10 milyon civarının EBA’ya girdiğini belirterek “Bu veriler, 1.5 milyon öğrencinin EBA’ya erişemediği yönündeki açıklamanın yanıltıcı olduğunu gösterdi” dedi.

YÜZ YÜZE EĞİTİMİ ‘VELİ TERCİHİNE’ BIRAKMAK HANGİ RİSKLERİ TAŞIYOR

Yüz yüze eğitimin kapsamının genişletilmesinin nedeninin bu veriler olduğunu söyleyen Yıldırım, Cumhuriyet'in haberine göre şöyle dedi:

“Eğer bu sonucu yüz yüze eğitime geçmeden açıklasalardı, kamuoyunda çok daha büyük tepki oluşacaktı. Bakanlık, internete bağlayamadığı, imkân sağlayamadığı öğrencileri mecburen risklere ve tedbirleri alamamasına rağmen okullara getirmek, öğretmenlere teslim etmek zorunda kaldı.”

KIZ ÇOCUKLARI RİSK ALTINDA

Öğrencilerin yüz yüze eğitime katılmasının veli tercihine bırakıldığına dikkat çeken Yıldırım, bu durumun, kız çocuklarının erken evlendirilmesinin, çocuk işçiliğin, çocukların tarikat ve vakıfların merdiven altı eğitimine gönderilmesinin önünü açacağı konusunda uyardı. Yıldırım, “Uzaktan eğitime erişemeyen öğrencilerin yüz yüze eğitime gelmeme ihtimalinin ortadan kaldırılması lazım. Devlet, bu çocuklarımıza tablet, bilgisayar vermeli, internet erişimi sağlamalı. Yüz yüze eğitime katılımını mecburi yapmalı” dedi. 

18-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş