Arama sonuçları

Yüz yüze sınav karmaşası: Yapılacak mı, erteleniyor mu?

Yüz yüze sınav karmaşası: Yapılacak mı, erteleniyor mu?

Yüz yüze sınav karmaşası: Erteleniyor mu yapılacak mı? Okullarda sınav dönemi geldi, ancak  sınavların nasıl yapılacağı, hangi kuralların geçerli olacağı henüz kesinleşmedi. Birçok okulda sınav takvimi açıklanmasına rağmen şu anda “bekleme” dönemine girildi.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için ilk dönemin sınav zamanı geldi. Yüz yüze eğitimde ilk sınavlar ekim ayının son haftası ile kasım ayının ilk haftasında yapılıyordu. Bazı okullar sınavların nasıl gerçekleşeceğine ilişkin soru işaretleri giderilememiş olsa da takvimlerini duyurdu. Başta özel okullar olmak üzere önümüzdeki hafta sınavların yapılmaya başlanacağını öğrenci ve velilerine açıkladı.

YÜZ YÜZE SINAV KARMAŞASI: YAPILACAK MI, ERTELENİYOR MU?

Bu yıl pandemi nedeniyle yüz yüze olacak okul sınavlarının nasıl olacağına ilişkin belirsizlikler giderilmiş değil. Örneğin sınavın süresi ne olacak? Yanıtı yok. Çünkü dersler uzaktan ve yüz yüze eğitimde 30 dakika olarak işleniyor. Yönetmeliklerde sınav süresi “bir ders saati” olarak tanımlanıyor ama sınav hangi ders saatine göre yapılacak bu belli değil.

Bunun gibi sınavlarla ilgili yanıt bekleyen soru çok. Bugün ise birçok okuldan velilere açıklanan sınav takviminin “şimdilik” durdurulduğuna ilişkin mesaj gitti. Okullar Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) sınavlarla ilgili bir yönerge hazırladığını söyleyerek, şimdilik sınavlarla ilgili takvimi durdurduklarını veli ve öğrencilerine bildirdi.

SALGIN YÜZÜNDEN ERTELEME GELEBİLİR Mİ?

Bu arada bir başka endişe daha dile getiriliyor. Kovid-19 vaka sayılarının artması nedeniyle yüz yüze yapılacak sınavların ertelenmesinin söz konusu olabileceği de ifade ediliyor ve sınavların kasım ayı sonuna bırakılacağını da belirtiliyor.

Bazı özel okullar ise “bekleyin” mesajının devlet okullarını kapsadığını, özel okulların sınavlarını yapabileceklerini de dile getiriyor olsa da şimdilik sınav takvimlerinde beklemeye geçtiler.

Kısaca herkesin kafası karışmış durumda. Yanıt aranan soru ise yüz yüze sınavlar yapılacak mı, ertelenecek mi?

Ancak bakanlığın bu sorulara bir an önce yanıt verecek yönergeyi çıkarması gerekiyor.

22-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş