Arama sonuçları

Yüz yüze sınavlar başladı

Yüz yüze sınavlar başladı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelenen yüz yüze sınavlar başladı. Hayalindeki liseye girmek isteyen yaklaşık 1.2 milyon öğrenci ise 6 Haziran’da Liseye Geçiş Sınavı'nda (LGS) yarışacak. Milliyet Gazetesi'nden Aysel Bozan Yılmaz'ın haberine göre, 2,5 milyona yakın üniversite adayı da 26-27 Haziran’daki YKS’de ter dökecek. Eğitimde her yıl, yaz mevsimi çok zor geçiyordu ancak Kovid-19’un gölgesinde sınavlara hazırlananları, bu yıl daha zorlu bir yaz bekliyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında okullarda bu yıl, çoğunlukla uzaktan eğitim yapıldı. Yüz yüze sınavlar da sekteye uğradı. Ancak karne dönemi yaklaşıyor ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin yıl sonu notlarını oluşturabilmek için tercih hakkını öğrencilere bırakarak yüz yüze sınavlara başladı. MEB okullardaki sınavları bir taraftan yaparken diğer taraftan lise ve üniversiteye giriş sınavları da yaklaşıyor. Haziran ayı eğitimde sınavlar dönemi demek. Bu yıl uzaktan eğitime geçilip okullarda yapılamayan yazılıların da hazirana kalmasıyla birlikte önümüzdeki günlerin ana gündem maddesi sınavlar olacak. 

ORTALAMALARI DÜŞECEK

Lise hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflar için yüz yüze sınavlar başladı. Sınava girmek istemeyenler dilekçe vererek, ilk dönem notlarıyla bu yılı tamamladılar. Dilekçe vermeyenlerin ise sınava girmeleri gerekiyor. Aksi takdirde birinci dönem ortalamaları da düşecek. Liselerde yüz yüze sınavlar 18 Haziran’a kadar tamamlanacak.

İlkokul 4. sınıf ile ortaokul öğrencileri için de ikinci dönem derslerinin sınavla değerlendirilmesi durumu, öğrencilerin tercihine bırakıldı. Bunun için de velilerin bugün itibariyle okullara dilekçe verme işlemini tamamlamaları gerekiyor. Bu öğrencilerin sınavları da 18 Haziran’a kadar yapılacak.

LGS'YE 10 GÜN VAR

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınavlar 6 Haziran’da yapılacak. Yaklaşık 1.2 milyon öğrenci, 10 gün sonra hayalindeki lise için yarışacak. Sınava giriş belgeleri yarından itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıklanacak. Okul müdürlükleri giriş belgelerini mühürleyerek öğrencilere teslim edecek.

LGS, aynı gün içerisinde iki oturum halinde yapılacak; 90 soru sorulacak. Sınavda, Türkçe’den 20; T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden 10’ar olmak üzere 50 soru sorulacak.

İkinci oturumda Matematik ve Fen Bilimleri’nden 20’şer olmak üzere 40 soru sorulacak. LGS sonuçları 30 Haziran’da açıklanacak.

YKS'DE HEYECAN DORUKTA

Üniversite adaylarının yarışacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), üç oturumda gerçekleştirilecek. 1. oturum olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 26 Haziran’da yapılacak. Sınavda Türkçe’den 40; Sosyal Bilimler’den Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi veya ilave Felsefe alanlarından 5’er olmak üzere 20; Temel Matematik’ten 40; Fen Bilimleri’nden de  Fizik ve Kimya’dan 7’şer, Biyoloji’den 6 olmak üzere 20 soru yöneltilecek.

İkinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT), 27 Haziran’da yapılacak. AYT’de, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1’de, Türk Dili ve Edebiyatı’ndan 24, Tarih-1’den 10, Coğrafya 1’den 6 soru yer alacak. Sosyal Bilimler-2 testinde ise Tarih 2 ile  Coğrafya 2’den 11’er, Felsefe Grubu’ndan 12, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi veya ilave Felsefe Grubu’ndan 6 soru olacak. Matematik’te 40; Fen Bilimleri testinde de Fizik’ten 14, Kimya’dan 13, Biyoloji’den 13 olmak üzere 40 soru öğrencilere yöneltilecek.

3. oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) de 27 Haziran’da yapılacak. Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak sınavda 80 soru yöneltilecek. YKS sonuçları 4 Ağustos’ta açıklanacak ve ardından üniversite adayları için tercih maratonu başlayacak.

26-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş