Arama sonuçları

Yüz yüze sınavlar ne olacak? Erteleme gelecek mi?

Yüz yüze sınavlar ne olacak? Erteleme gelecek mi?

1 Mart’a yüz yüze eğitime geçecek ilkokul, 8 ve 12’nci sınıflar ile ilgili erteleme kararları birbiri ardına valilikler tarafından açıklanmaya başladı. Valilik açıklamalarında şimdilik bu sınıfların yüz yüze eğitime 2 Mart tarihinde başlayacakları söyleniyor olsa da asıl karar 1 Mart tarihinde toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında alınacak ve karar da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

YÜZ YÜZE SINAVLAR NE OLACAK?

Beklenen yüksek vaka sayısına göre illerde yüz yüze eğitime geçilmesi. Ancak en çok merak edilen konulardan birisi de yüz yüze sınavlar. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yaptığı açıklamaya göre birinci dönem liselerin yapılamayan yüz yüze yazılı sınavları 1 Mart’tan itibaren iki hafta içinde planlanacak ve 19 Mart’ta tamamlanarak, e-okula işlenecek. İkinci dönem sınavları da 16 Nisan’a kadar bitmiş olacak.

İLLER KARAR VERECEK

Veliler de öğrenciler de bu sınavların yüz yüze yapılmasına karşı çıkıyor. 3 gün önce yaptığı açıklamada Ziya Selçuk, okulların açılması ya da sınav yapılmasına ilişkin, çok yüksek riskli olan bir şehirde ilin hıfzıssıhha kurulunun, valilerin gözetiminde o ille ilgili özel kararlar verebileceğini söylemişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da yüz yüze sınavların sorulması üzerine şöyle demişti:

KABİNEDE DEĞERLENDİRİLECEK

"Kovid-19 riski olmayan illerde bir sorun olmayacak ama riski olan illerle ilgili önümüzdeki günlerde, nasıl olması gerektiği veya ne zaman yapılması gerektiği yine Milli Eğitim Bakanlığımızla ve kabinede de durum değerlendirmesi yapılacak. Yani gündemimizde, bunu yine kabinede tartışarak, bu noktadaki yaklaşım netleşmiş olacak."

Bu durumda yüz yüze sınavlar ile ilgili karar da kabine toplantısından sonra açıklanmış olacak.

27-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş