Arama sonuçları

Yüz yüze sınavların iptali için imza kampanyası

Yüz yüze sınavların iptali için imza kampanyası

Yüz yüze sınavların iptali için imza kampanyası. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada uzaktan eğitimin 22 Ocak 2020 tarihine kadar uzatıldığı duyurulmuştu. Bakanlık, ilkokullarda sınav yapılmayacağını ancak ortaokul ve liselerde öğrencilerin dönem notunun 1 sınav sonucuna göre verileceğini ifade etmişti.

Durum eğitim camiası içinde tepkiyle karşılandı. BirGün'ün haberine göre, yüz yüze sınavların salgın nedeniyle büyük tehlike yaratacağını ifade eden Eğitim Sen Muğla Şubesi, change.org üzerinden bir imza kampanyası başlattı.

"Uzaktan eğitimin 22 Ocak 2021 tarihine kadar devam etmesi salgının geldiği aşama dikkate alındığında doğru olmakla birlikte alınan önlemlerin yetersizliği salgınla mücadelede yeterli değildir. Salgın halen devam ederken öğretmenlerin ve öğrencilerin okullara yüz yüze sınavlar için çağrılması yeni sağlık sorunları yaratacaktır" denilen imza metninde şu ifadeler kullanıldı:

"Uzaktan eğitime erişemeyen öğrenciler başta olmak üzere, salgın koşullarında sınav yapma ısrarı dezavantajlı gruplar açısından çeşitli eşitsizlikler ve mağduriyetler yaratacaktır. Önceliğimiz salgın koşullarında sınav yapmak değil öğrencilerin salgınla baş etmesine katkı sunmak, yalnız olmadıklarını hissettirmek ve geleceğe dair umutlarının sönmesini engellemek olmalıdır. Öğrencilerin kendi okullarında değil de ikamet ettikleri yerleşim yerlerinde bulunan bir okulda sınava girmeleri çeşitli sorunlar yaratacaktır. Okullar arasındaki farklar ve zümrelerin öğretim programları üzerinde kullandıkları inisiyatif dikkate alındığında, bu kararın çeşitli mağduriyetler oluşturacağı açıktır. Bu nedenle biz aşağıda imzası bulunanlar salgın koşullarında sınavların tamamının iptal edilmesini , öğrencilerin başarılarının notla değerlendirilmemesini talep ediyoruz."

21-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş