Arama sonuçları

2018-YDS Sonbahar Dönemi soru kitapçıkları erişime açıldı

2018-YDS Sonbahar Dönemi soru kitapçıkları erişime açıldı

2018-YDS Sonbahar Dönemi soru kitapçıkları erişime açıldı. Geçtiğimiz 9 Eylül 2018 tarihinde uygulanan 2018 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2018-YDS Sonbahar Dönemi) yapıldı. Bu sınavın Temel Soru Kitapçıkları erişime açıldı.

2018-YDS SONBAHAR DÖNEMİ SORU KİTAPÇIKLARI ERİŞİME AÇILDI

Sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden bugün soru kitapçıklarını erişime açtı.

10 GÜN SÜREYLE GÖRÜLEBİLECEK

Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile soruların tamamına ulaşabilir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.

2018-YDS Sonbahar Dönemi Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarları'nın yüzde 10'u erişime açıldı. ÖSYM yaptığı açıklamada okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara; şekil, grafik,tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorular ile karmaşık ifade içeren sorular sorulmadığını hatırlattı. Ayrıca ÖSYM adayları sorularla ilgili telif hakları konusunda da uyardı. ÖSYM, şöyle dedi:

"Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz."

11-09-2018

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin