Arama sonuçları

Kadınlara ‘eğitimde eşitlik’ için buluşacaklar

Kadınlara ‘eğitimde eşitlik’ için buluşacaklar

Kadınlara ‘eğitimde eşitlik’ için buluşacaklar. Teknoloji ve İnsan Kolejleri, Tink, Dünya Kadınlar Günü kapsamında UNESCO eski Genel Direktörü İrina Bokova ve Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir ile öğrencilerini buluşturacak. 6 Mart 2020, Cuma günü Dünya Kadınlar Günü Paneli düzenlenecek.

Tink Kurucusu Zeynep Dereli 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün dünyanın her yerinde etkinliklerle kutlandığını hatırlatarak, şöyle dedi:

“Türkiye’de kadınların eğitim, çalışma hayatı ve siyasette karar alma süreçlerine eşit katılımlarının sağlanması için önce eğitimde önemli değişiklikler yapılması gerekiyor. Ülkemizde kadın-erkek eşitliğinin sağlanması, hükümetlerin, sivil toplum örgütlerinin, akademik çevrelerin ve ilgili tüm toplum kesimlerinin kesintisiz çabaları ile mümkün olabilecektir. Kadın-erkek eşitliğinin sağlanması için, var olan toplumsal yapıların ve ilişki sistemlerinin önemli dönüşümler geçirmesi gereği ortadadır. Eğitimci bir kadın olarak bu önemli günde dünyada öncü iki kadın lideri okulumuzda ağırlıyor olmaktan şeref duyuyorum. Umarım kadınlarımızın önce eğitimde sonra da çalışma hayatı ve siyasette eşit şartlara sahip olmaları konusunda rehberlik yapabiliriz."

KADINLARA ‘EĞİTİMDE EŞİTLİK’ İÇİN BULUŞACAKLAR

Tink hakkında: Tink, Teknoloji ve İnsan Kolejleri, insanın merkezde olduğu ve dijital çağa hazır gençlerin yetiştirildiği MEB Anadolu ortaokulu ve lisesi müfredatını uygulayan, özel K-12 eğitim öğretim kurumudur. Tink, her öğrencisini çok iyi seviyede “teknoloji okuryazarı” olarak donatmak, öğrencilerinin bu amaçla hedefledikleri en iyi üniversiteye girebilmelerini sağlamak misyonu ile kurulmuştur. Bu anlamda, tüm Tink öğrencileri, teknolojiyi çok iyi anlayan, kullanan ve anlatabilen yetkinlikler çerçevesinde yetiştirilerek gerekli yetkinliğe sahip olurlar. Kişiye özel, yapay zeka kullanarak ters yüz eğitim veren Tink, tüm öğrencilerini kendi yetkinliklerine uyumlu bir şekilde üniversiteye hazırlar. Global değişimin ortasında çok önemli bir rol oynamaya aday Tink Jenerasyonunun temel özellikleri teknoloji okur yazarlığı, inovasyon kültürü ve çok kuvvetli networkleridir.

LİDERLER ÖZENLE YETİŞTİRİLMELİ

UNESCO eski Genel Direktörü İrina Bokova  kadınların liderlik özelliklerine dikkat çekerek, şöyle dedi:”Liderlik doğal bir kabiliyet değildir; liderlerin özenle yetiştirilmesi gerekir. Liderlerin yetiştirilmesi tıpkı Tink, Teknoloji ve İnsan Kolejleri’nde olduğu gibi okul sıralarında başlar. Eğitim, insan gelişimi için en güçlü atılım ve ilerleme stratejisidir. Eğitim insanı kendi sesine kavuşturur, toplumsal katılımı teşvik eder ve iş piyasasındaki fırsatları genişletir. Kadınlara liderlik yapmaları için yeni alanlar açabiliriz.”

KADIN LİDERLER İTİCİ ROLE SAHİP

Limak Yatırım ve Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir da toplumsal gelişme konusunda sürdürülebilir adımlar atılmasında kadın liderlerin itici bir role sahip olduğuna dikkat çekti. Özdemir şunları dile getirdi: “İş dünyası dahil olmak üzere, toplumun her alanında kadınların bakış açısına ve yenilikçi yaklaşımlarına ihtiyacımız var. Hem de her kademede. İşte bu anlayışla, başta Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK) olmak üzere, farklı projelerle, gelecekte bizlere liderlik edecek, ülkemizin geleceğine yön verecek, ‘cam tavanları kıracak’ kadın liderleri yetiştirmek üzere çalışıyoruz.”

04-03-2020

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin