Arama sonuçları

BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ | Alınacak Unvan ve Sertifika

‘Balıkçılık Teknolojisi Mühendisi’ unvanını alırlar. Mezuniyetten sonra en çok 4 ayı liman seferi olmak üzere 12 ay deniz stajı yapanlar ‘Sınırlı Vardiya Zabiti’ yeterlilik sınavına girmeye hak kazanırlar. Bu sınavdan da başarılı olanlar, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisi unvanına ek olarak ‘Sınırlı Vardiya Zabiti’ unvanını da alırlar. Ayrıca mezunlar ‘Denizel Kişisel Can Kurtarma  Teknikleri, Temel İlkyardım, Yangın Önleme ve Yangınla Mücadele, Personel Güvenliği ve Sosyal Sorumluluk, Can Kurtarma Araçlarını Kullanma Yeterliliği, Seyir Vardiyası Tutma, Radar Gözlem ve Plotlama’ belgelerini kursa katılmaksızın alabilirler. 

3. sınıfta ‘Denizde Haberleşme’ dersini alıp başarılı olanlar ise, ‘Gemi adamları Sınavları Merkezi tarafından yapılan GMDSS Genel Telsis Operatörü (GOC) sınavına girme hakkını elde ederler. Ayrıca 2. sınıfa gelen öğrenciler belirli bir alanda uzmanlaşmak amacıyla zorunlu dersler dışında tercih ettiği alan (Deniz Ekolojisi, Yetiştiricilik ve Balık Hastalıkları, Balıkçılık Yönetimi, Su ürünleri İşleme ve Değerlendirme) ile ilgili seçmeli dersler almaktadırlar. 

Mezunlar seçtikleri alanda da uzman sayılabilirler, hatta bazı alanlarda bazı belgeleri de alabilirler Örneğin, HACCP belgesi, Su ürünleri İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon belgesi gibi. 

Tüm mezunlar ayrıca ‘Yetiştiricilik Tesislerinin Mühendislik Çizimi’ni yapıp bu belgelere imza atabilirler. Su altı grubu ile ilgili grubundan ise ‘Dalış’ belgeleri alabilirler.