Arama sonuçları

DERİ MÜHENDİSLİĞİ | Bölüm Öğrencisi Anlatıyor

YASEMİN ÖZMUTLU

Ege Üniversitesi 
Deri Mühendisliği bölümü öğrencisi

Deri Mühendisliği bölümünü neden tercih ettiniz ve tercihinizden memnun musunuz?
Deri Mühendisliği bölümünü tanımam tamamen tesadüf oldu. Daha önce Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Makine Ressamlığı bölümünü bitirdim. Küçüklüğümden beri ‘mühendis olmak’ istediğim için 4 yıl önce yeniden üniversite sınavına girdim. Nereyi tercih etsem diye düşünürken Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği Bölümü’nü fark ettim. Daha önce duymadığım bir Bölüm olduğu için araştırdım. Araştırma neticemde tercihlerime yazdım ve şuanda bölümün 4. sınıf öğrencisiyim. Bölümümüz dünyada bu alanda eğitim veren birkaç akademik kurum içersinde. Türkiye’de ise bu alanda eğitim veren tek akademik kurum olmasından dolayı oldukça avantajlı bir bölümdür. Eğitim alanında kendimizi geliştireceğiniz birçok olanağa sahibiz. Eğitim kalitesi yüksek ve bilgili akademisyenlerle sürekli birlikte çalışma olanağınız var, bu da öğrencilik hayatınızda daha çabuk öğrenmenize ve iş hayatına daha kolay atılmanıza yardımcı oluyor. İzmir’in Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olması ve Ege Üniversitesi’nin öğrencilere sağladığı geniş imkanlar da bölümümüzü ön plana çıkarıyor. Ben bölümümüzün Erasmus programına başvurarak İspanya’daki Politecnica de Catalunya Üniversitesi’ne gittim. Bu deneyim bana her şeyden önce özgüven kazandırdı, yabancı dilimi geliştirmemi sağladı, farklı kültürleri tanımamı sağladı, mesleğim hakkında daha fazla bilgi edinmemi sağladı. Farklı ülkelerde staj ve iş imkanlarının kapısını açtı. Mezun olduktan sonra deri moda ve tararımı konusunda kariyer planlıyorum. Araştırmacı kişiliğimle mesleğimi bağdaştırdığım için mutluyum.

AHMET KOR 
(4. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması Birincisi)
Deri Mühendisliği 4. Sınıf Öğrencisi

Bölümün avantajları öncelikle Türkiye'de tek olması, yeni bir binaya sahip olması ve her ders için ayrı uygulama laboratuvarları, modern ve yeni derslikleri, güçlü ve araştırmacı eğitim kadrosu, bölüm ve sanayicinin birbirine yakın olması, iş imkanlarının fazla olmasıdır. Bu bölümü bir tanıdığımın bana önermesiyle, Türkiye'de tek olmasından ve iş olanaklarından dolayı seçtim ve bölümde okuduğum için mutluyum. Ayrıca, her yıl düzenlenen Deri Tasarım ve Üretim Yarışması bizlere önemli tecrübe ve fırsatlar sunmaktadır. Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen yarışmada tasarım öğrencisi arkadaşımla yaptığımız çalışma 1. oldu. Bu sayede ekim ayında İtalya’da yapılacak olan Uluslararası Deri Sanayi Fuarı'na katılmaya hak kazandık.

AHMET ARI
(Dikey Geçiş Öğrencisi)
Deri Mühendisliği 3. Sınıf Öğrencisi

Ben önlisans Deri Teknolojisi programı mezunuyum. Bu yüzden tercihimi Deri Mühendisliği Bölümünden yana kullandım. Dikey geçiş sınavında sadece deri teknolojisi programı mezunları değil ayakkabı tasarım ve üretimi ve deri konfeksiyon programı mezunları da Deri Mühendisliği Bölümünü tercih edebilmektedir. Sınav biraz bilgi gerektirmektedir. Düzenli çalışma sayesinde rahatlıkla kazanılabilecek seviyede bir bölümdür. Kazandıktan sonra ön lisans programında görmüş olduğumuz derslerden muaf oluyoruz sadece görmediğimiz yeni dersleri alıyoruz. Mühendis unvanı ile Deri ve Deri Mamulleri Sanayinde çalışacağım için kendimi şanslı hissediyorum.

TAYFUN BARIŞIK
(Çift Anadal Öğrencisi)
Deri Mühendisliği 3. Sınıf Öğrencisi
Çift Anadal Programı: Tekstil Mühendisliği

Ben Deri Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisiyim. Tekstil Mühendisliği Bölümü’nde çift anadal yapıyorum. Öncelikle çift anadal yapmak için genel not ortalamanızın en az 3.00/4.00 olması gerekiyor. Bunun için de düzenli olarak sıkı bir çalışma gerekir. Dönem içinde fazla ders almak bazen beni zorlasa da çift diploma sahibi olacağım aklıma gelince bazı şeylerden fedakarlık yapmak çok da zor olmuyor. Ayrıca çift anadal yapmanın avantajları olarak kendi bölümümden başka diğer alanlar hakkında bilgi sahibi olmak, çalışma sahamı genişletmek, farklı çevrelere girebilmek sayılabilir.