Arama sonuçları

SAĞLIK İDARESİ | Hangi Dersler Var?

Birinci sınıfta genel muhasebe, genel işletme, iktisada giriş, işletme matematiği, hukukun genel kavramları, yönetimin genel ilkeleri, sağlık yönetiminde iletişim becerileri, tıbbi terminoloji, temel bilgi ve iletişim teknikleri kullanımı, temel İngilizce, Türk dili ve Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi gibi temel dersleri aldıktan sonra ikinci sınıfta sağlık kurumları yönetimi, sağlık kurumlarında insan kaynakları yönetimi, sağlık yönetiminde araştırma yöntemleri, sağlık ve toplum, epidemiyoloji, tıbbi dokümantasyon, idare hukuku, kamu maliyesi, Türkiye sağlık sistemi, sağlık turizmi, sağlık ekonomisi, sağlık kurumlarında ergonomi ve zaman yönetimi, uzun dönemli bakım hizmetleri ve İngilizce derslerini almaktadırlar. Öğrenci üçüncü sınıfa geldiğinde sağlık kurumlarında üretim ve işlemler yönetimi, sağlık kurumlarında finansal yönetim, sağlık yönetiminde kantitatif teknikler, sağlık kurumlarında maliyet muhasebesi, sağlık yönetiminde istatistik, sağlık kurumlarında örgütsel davranış, Avrupa birliği ve sağlık, sağlık kurumlarında pazarlama, sağlık sigortacılığı, sağlık kurumlarında bilgi sistemleri, medeni hukuk ve sağlık sektöründe girişimcilik derslerini almaktadır. Dördüncü sınıfa gelen öğrenci güz döneminde sağlık kurumlarında program planlama ve değerlendirme, sağlık kurumlarında teknoloji yönetimi, sosyal politika, sağlık politikası ve planlaması, sağlık kurumlarında kalite yönetimi, sağlık hukuku, işletme hukuku, derslerini alıp bahar döneminde sağlık kurumlarında strateji yönetimi, karşılaştırmalı sağlık sistemleri, sağlık yönetiminde etik, iş ve sosyal güvenlik hukuku dersleri ile birlikte zorunlu stajını yapmaktadır. 
Bu programda zorunlu ve seçmeli dersler bulunmaktadır. Ayrıca bu derslerin dışında öğrenci kendi isteği ve danışmanın onayına bağlı olarak farklı bölümlerden/üniversitelerden dersler alabilmektedir.
Bölümün dört yıllık lisans eğitiminde verilen bilgiler genelde teorik boyuttadır. Öğrencilerin teorik olarak aldıkları bu bilgileri yönetim temelinde uygulamaya koymaları, yataklı tedavi kurumları ve diğer sağlık birimlerinde yapacakları stajlarla mümkün olabilmektedir.