Arama sonuçları

1. İstanbul Okul Yöneticileri Kongresi sona erdi

1. İstanbul Okul Yöneticileri Kongresi sona erdi

İstanbul Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen Akademileri Yönetici Akademisi koordinatörlüğünde, ilk kez düzenlenen "Okul Yönetiminde Uygulamadan Yansımalar" temalı 1. İstanbul Okul Yöneticileri Kongresi sona erdi.

Üsküdar'daki Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kongrenin ikinci. gününde İstanbul Medeniyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'nde Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Karataş, "Yönetim Zihniyetinin Yeniden İnşası: Türkiye'de Deprem", "Kovid-19 ve Teknolojik Dönüşüm Sonrası Okul Yönetiminin Karşılaştığı Zorlukların Üstesinden Gelmek" başlıklı sunum gerçekleştirdi. 

Sunumun ardından Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nail Yıldırım ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebru Oğuz Canol tarafından kongrenin sonuç bildirgesi açıklandı.

Kongrede 14 oturumda 70 bildirinin sunulduğunu ve bildirilerin daha çok uygulamalardan yansımalar şeklinde olduğunu aktaran Yıldırım, kongrenin, İstanbul eğitim camiasında görev yapan okul müdürlerinin mesleki gelişim süreçlerine katkıda bulunduğunu dile getirdi.

Bildirgede bilim kurulu olarak alınan kararla değinen Prof. Dr. Canol da kongre bilim kurulu olarak, kongrenin okul müdürlerine katkısının ve etkisinin, değerlendirilmesi ve kongrede sunulan bildirilerin basılı metne dönüştürülmesi gerektiğini düşündüklerini söyledi.

Kongrenin gelenekselleştirilerek bir sonraki yılda aynı tarihlerde tekrar yapılmasının iyi bir fikir olduğunu ifade eden Canol, "Kongrenin bir sonraki yılında ulusal bir kongre hüviyetine dönüştürülmesinin yanı sıra daha sonraki yıllarda da uluslararası bir hüviyete dönüştürülmesi gerektiğini öneriyoruz" dedi.

Sonuç bildirgesinin açıklamasının ardından katılımcılara sertifikaları takdim edildi. Kongre, toplu fotoğraf çekinin ardından sona erdi.

18-05-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş