Arama sonuçları

1. sınıf öğrencilerinin yüzde 40'ı kahvaltısız okula gidiyor

1. sınıf öğrencilerinin yüzde 40'ı kahvaltısız okula gidiyor

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Türkiye'de ilkokul 1. sınıftaki öğrencilerin yüzde 40'ının sabah kahvaltısı yapmadan okula gittiğini kaydetti.

Kabukcuoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de öğretmenlerin maaşlarının yetersiz olduğunu söyledi. Öğretmenlerin, gerek duydukları maddi konfordan uzak olduğunu ve 8 bin 700 lira maaşla öğretmenlik yapılamayacağını ifade eden Kabukcuoğlu, şöyle devam etti:

ÖZEL OKUL ÖĞRETMENLERİNİN DURUMU

"Özel kurumlarda çalışan öğretmenlerin maaşı çok daha yetersizdir. Yatay ve düşey kariyer planlaması yoktur. Ücra yerlerde görev yapan öğretmenlerin lojmanları yoktur. Çocuklar karnı aç bir şekilde okula gidiyor. İlkokul 1. sınıftaki öğrencilerin yüzde 40'ı sabah kahvaltısı yapmadan okula gidiyor. Aileler gerekli ders araçlarını temin edemiyor. Liyakate önem verilmiyor. Liyakatsiz insanların, siyasete yaslanma tavırları ile öğretmenlerimize mobbing uygulanmaktadır."

Kabukcuoğlu, yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda, paydaşların sürece yeterince dahil edilmediğini ve düzenlemenin eğitim camiasının sorunlarını gidermekten uzak olduğunu da iddia etti.

07-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş