Arama sonuçları

10 ilde eğitime 1 Mart’a kadar ara: Eğitim nasıl başlayacak?

10 ilde eğitime 1 Mart’a kadar ara: Eğitim nasıl başlayacak?

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından onbinlerce yurttaşımız yaşamını yitirdi ve yaralandı. Aynı şekilde binalar yıkıldı, yüzbinlerce insan evsiz kaldı. Yıkılan ve ağır hasar alan binalar arasında okullar da var. Depremin etkilediği 10 ilde eğitime 1 Mart’a kadar ara verildi. Ancak bu tarihten sonra da eğitim öğretim aynı anda tüm bölgede başlayamayacak. Koronavirüs döneminde olduğu gibi karar ilçe ve okul bazlı olarak alınacak. Yaklaşık 4 milyon öğrencinin öğrenim gördüğü bu illerde eğitim nasıl başlayacak.?

Bu sorunun yanıtını Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer şöyle verdi:

EĞİTİM NASIL BAŞLAYACAK?

Bakanlığın 10 ilde okul, pansiyon, öğretmenevi ve uygulama otelleri var. 20 bin 868 bina bulunuyor. Bunlardan 24'ü yıkıldı, 83 bina ağır hasarlı. Bölgedeki  tüm binalarımızın hasar tespitini şubat ayının sonuna kadar bitireceğiz. Yani kullanılabilir az hasarlı, orta hasarlı binaların tüm dökümünü çıkaracağız. Dolayısıyla 10 ilimizde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar ara veriyoruz. 1 Mart'a kadar bu eksiklikleri tamamladıktan sonra süreci tekrar değerlendirmeye başlayacağız.

BAZI İL VE İLÇELERDE HASAR YOK

1 Mart tarihi itibarıyla da 10 ilimizde bölgesel eğitim öğretime açma kararları vermeyeceğiz. Aynı Kovid salgını günlerinde olduğu gibi ilçe ve okul temelli kararlar alacağız. Bazı illerimizde özellikle Kilis, Adana, Gaziantep, Diyarbakır'da bazı illerimizde, ilçelerde hiçbir hasar yok. Dolayısıyla o ilçeleri tamamen eğitim öğretime başlatacağız. Bunun kararlarını da 1 Mart itibarıyla kamuoyuyla paylaşacağız. Diğer taraftan ihtiyaç olan yerlerde 10 ilimizde ikili öğretime geçeceğiz. Yani kapasiteyi maksimum ve verimli bir şekilde kullanacağız.

ÇOCUKLAR İÇİN NE YAPILACAK?

Bir de şu anda 10 ilimizde biliyorsunuz toplanma yerleri var, çadır merkezleri var. Tüm toplanma yerleri ve çadır merkezlerine ilave çadırlar kurarak çocuklarımızın öğrenmelerini desteklemek, psikososyal desteklerini sağlamak, etkinlikler yapmasını, hayatı normalleştirmesi ve oyun etkinliklerinde özellikle desteklemek için çadırlar kuruyoruz. Şu ana kadar bu amaçla 141 çadır kurduk.

OKUL ÖNCESİ ÖĞRENCİLER NE OLACAK?

Her çadırda okul öncesi öğretmenden rehber ve psikolojik danışman öğretmenlerimize tüm öğretmenlerimiz görev yapıyorlar. Dolayısıyla 10 ilde, inşallah, önümüzdeki hafta sonu itibarıyla belki de hafta içinde bitireceğiz inşallah. Tüm toplanma yerinde on ilde çocuklarımızı da destekleyecek ilave mekanizmalar devreye girmiş olacak."

Özer, ayrıca 2 bin rehber öğretmen ve psikolojik danışmanın psikososyal destek hizmetleri vermeye çalıştığını, pazartesi gününden itibaren bu sayıyı 4 bine çıkaracaklarını ve hızlı şekilde tüm noktalara eriştireceklerini söyledi.

12-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş