Arama sonuçları

10. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni

10. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni

"10. Uluslararası Öğrenci Mezuniyet Töreni ve 2020 Türkiye Mezun Ödülleri" töreni yapıldı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında düzenlenen törene, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren bazı ülkelerin büyükelçileri ve 71 ülkeden 200 öğrenci katıldı.

Törene bazı mezun öğrenciler de çevrim içi olarak katıldı.

Bu yıl ilk kez düzenlenen 2020 Türkiye Mezun Ödülleri töreninde konuşan YTB Başkanı Eren, bu yıl 2 bin 300'den fazla öğrencinin mezun olduğunu söyledi.

Dünyanın 150'den fazla ülkesinden Türkiye mezunu öğrenci bulunduğunu aktaran Eren, 70'den fazla ülkeden mezun öğrenciler ve ailelerin de çevrim içi olarak bağlandığını belirtti. Eren öğrenci sayısının sürekli artığına değindi.

"BİZİM ORTAK BİR ÜLKEMİZ VAR; TÜRKİYE"

Geçen yıl salgından dolayı burs kazanan öğrencileri Türkiye'ye getiremediklerini aktaran Eren, Haziran ayının son haftası 1100 öğrenciyi Türkiye'ye getirdiklerini ve üniversitelerine yerleştirdiklerini belirtti.

Türkiye Mezun Ödülleri töreninin hemen ardından, 10. Uluslararası Öğrenci Mezuniyet Töreni'ni yapıldı.

Türkiye Burslarına 2021'de dünyanın 178 farklı ülkesinden 165 bin 500 öğrenci lisans, yüksek lisans ve doktora öğrenimi için başvurdu.

Halihazırda Türkiye'de öğrenim gören uluslararası öğrencilerden yaklaşık 15 bini Türkiye Bursları öğrencisi iken, bu yıl 104 ülkeden 3 bine yakın öğrenci mezun oldu.

08-07-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş